Prof. Dr. Marc Noppen (CEO UZ Brussel).
Volledig scherm
Prof. Dr. Marc Noppen (CEO UZ Brussel). © VRT

Noppen: “Brusselaars kijken vaak naar tv-zenders uit Frankrijk, het land met de laagste vaccinatiebereidheid van Europa”

BrusselHet Brussels Hoofdstedelijk Gewest ligt qua vaccinatie (18 procent) achter op Vlaanderen (24 procent). Brusselaars kijken met veel en vaak naar tv-zenders uit Frankrijk, een land met de laagste vaccinatiebereidheid van Europa. De invloed hiervan op de vaccinatie is niet te onderschatten, stelt UZ Brussel-CEO Marc Noppen op ‘De Afspraak’ (Canvas).

11 reacties

 • hans voet

  2 jaar geleden
  De goedgelovigheid bij de Vlamingen ligt inderdaad een stuk hoger. Fransen en Walen denken meer na bij hun besluitvorming.
 • Merel Depauw

  2 jaar geleden
  Vlamingen zijn veel gehoorzamer. Als de baas of politicus iets vraagt dan doet de Vlaming dat gewillig.
 • Staaf De Slovere

  2 jaar geleden
  Dat zijn dezelfde groepen die snel bereikbaar zijn bij een BLM of een La Boum. Wees toch eens eerlijk.
 • Stef De Vos

  2 jaar geleden
  Met die wetenschap gaan de Vlamingen in een team van 11 miljoen Belgen veel Vlaams/Nederlands gemeenschapsgevoel verliezen en worden opgezadeld met beïnvloeding en beslissingen die 'à la Française' vanuit Frankrijk komen.
 • Erwin Hyndrikx

  2 jaar geleden
  Wie met Walen of Franstalige Brusselaars, spreekt denkt soms inderdaad dat we in Frankrijk leven. Franstaligen kennen bv. geen cultuur van 'Bekende Walen', ze kennen des te meer wat er in Frankrijk gebeurt.