Prof. Dr. Marc Noppen (CEO UZ Brussel).
Volledig scherm
Prof. Dr. Marc Noppen (CEO UZ Brussel). © VRT

Noppen: “Brusselaars kijken vaak naar tv-zenders uit Frankrijk, het land met de laagste vaccinatiebereidheid van Europa”

BrusselHet Brussels Hoofdstedelijk Gewest ligt qua vaccinatie (18 procent) achter op Vlaanderen (24 procent). Brusselaars kijken met veel en vaak naar tv-zenders uit Frankrijk, een land met de laagste vaccinatiebereidheid van Europa. De invloed hiervan op de vaccinatie is niet te onderschatten, stelt UZ Brussel-CEO Marc Noppen op ‘De Afspraak’ (Canvas).

9 reacties

 • Staaf De Slovere

  1 week geleden
  Dat zijn dezelfde groepen die snel bereikbaar zijn bij een BLM of een La Boum. Wees toch eens eerlijk.
 • Stefaan De Vos

  3 weken geleden
  Met die wetenschap gaan de Vlamingen in een team van 11 miljoen Belgen veel Vlaams/Nederlands gemeenschapsgevoel verliezen en worden opgezadeld met beïnvloeding en beslissingen die 'à la Française' vanuit Frankrijk komen.
 • Erwin Hyndrikx

  3 weken geleden
  Wie met Walen of Franstalige Brusselaars, spreekt denkt soms inderdaad dat we in Frankrijk leven. Franstaligen kennen bv. geen cultuur van 'Bekende Walen', ze kennen des te meer wat er in Frankrijk gebeurt.
 • Marc Baeyens

  3 weken geleden
  De Fransen hebben weinig of geen vertrouwen in hun overheid. Vandaar al die antivaxers. En dat is en Brussel en Wallonië niet anders.
 • Jan De Bisschop

  3 weken geleden
  De goedgelovigheid bij de Fransen en Walen ligt inderdaad een stuk hoger. Vlamingen denken meer na bij hun besluitvorming.
 1. Hond bungelt in lucht met halsband aan poort
  Play

  Hond bungelt in lucht met halsband aan poort

 2. Luikse locatie met clowns lijkt op filmset van horrorfilm
  Play

  Luikse locatie met clowns lijkt op filmset van horrorfilm