Volledig scherm
© Dieter Nijs

Nieuwstraat opnieuw afgesloten: “Drukte vergelijkbaar met vorig weekend”

BrusselNet als vorig weekend werd de Nieuwstraat zaterdag opnieuw deels afgesloten door de drukte. De maximumcapaciteit van 3.000 bezoekers werd bereikt.

 1. Stad Brussel lanceert ‘toiletactieplan’ voor meer wc’s op straat en in parken: vooral vrouwen moeten makkelijker behoefte kunnen doen
  Brussel

  Stad Brussel lanceert ‘toiletac­tie­plan’ voor meer wc’s op straat en in parken: vooral vrouwen moeten makkelij­ker behoefte kunnen doen

  In tijden van corona is de nood aan toegankelijkere toiletten toegenomen. Onze hoofdstad telt op dit ogenblik 29 urinoirs en 14 toiletten, maar schepen van Openbare Netheid Zoubida Jellab (Ecolo) wil dat aantal opkrikken en onder meer horeca, handelaars en cultuurplekken inschakelen om haar ‘toiletplan’ waar te maken. “Het recht op toegang tot openbare toiletten is een sociaal recht.”
 2. Vaccinatiecentrum Heizel: nog drukte bij callcenter, zaterdag naar 3.000 vaccinaties
  Brussel

  Vaccinatie­cen­trum Heizel: nog drukte bij callcenter, zaterdag naar 3.000 vaccina­ties

  Het vaccinatiecentrum Heizel in Paleis 1 van Brussels Expo heeft er een hectische week opzitten. Door de weinige respons uit de eerstelijnszorg konden politieagenten en gezondheidswerkers uit zorgcentra deze week zonder afspraak langskomen en dat zorgde voor wachtrijen. Het in spoed opgerichte callcenter kende vrijdag nog enkele moeilijkheden. Van de 3.000 vaccins die vrijdag beschikbaar waren, werden er ongeveer 2.100 gezet.
 1. Binnenkijken in het huis van Christoff: "Het eerste wat ik kocht was die koffer van Vuitton"
  Play

  Binnenkij­ken in het huis van Christoff: "Het eerste wat ik kocht was die koffer van Vuitton"

 2. 119 artiesten treden op tijdens 24 UUR LIVE in het Sportpaleis
  Play

  119 artiesten treden op tijdens 24 UUR LIVE in het Sportpa­leis