Voetgangersbrug in Molenbeek.
Volledig scherm
Voetgangersbrug in Molenbeek. © Marc Baert

Nieuwe voetgangersbruggen krijgen vrouwelijke naam: Brusselaars hebben keuze uit zes opties

Brussel/Sint-Jans-MolenbeekSinds juni is het Brussels kanaal twee voetgangersbruggen rijker. Vanaf 4 september zullen de eerste fietsers en voetgangers er gebruik van kunnen maken. De stad Brussel en de gemeente Molenbeek schuiven nu elk drie namen naar voor voor beide bruggen, die in elk geval een vrouwelijke naam krijgen. 

 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 2. Horeca, sport of cultuur in Brussel? Vanaf 1 oktober enkel met Covid Safe Ticket: “Willen zo besmettingscijfers onder controle houden”
  brussels gewest

  Horeca, sport of cultuur in Brussel? Vanaf 1 oktober enkel met Covid Safe Ticket: “Willen zo besmet­tings­cij­fers onder controle houden”

  Wat al even in de sterren geschreven stond, is nu ook officieel: het Brussels Gewest breidt het gebruik van het Covid Safe Ticket uit naar cafés en restaurants, sport- en fitnesscentra, het nachtleven, musea, theater- en filmzalen en bepaalde evenementen. De uitbreiding van het CST in Brussel gaat in oktober in en blijft tot het einde van het jaar van kracht.