Veranderingen in het stemhokje.
Volledig scherm
Veranderingen in het stemhokje. © Photo News

Nieuwe schermindeling bij Brusselse kiescomputers levert Vlaamse partijen mogelijk stemmen op

De Vlaamse partijen in Brussel krijgen op 26 mei mogelijk extra stemmen door een nieuwe schermindeling op de stemcomputers. Kiezers moeten voor het Brussels parlement namelijk niet meer eerst kiezen tussen het Franstalig of Nederlandstalig kiescollege. Dat maakt het voor Nederlandstalige partijen makkelijker om Franstalige stemmen aan te trekken.

0 reacties

 1. Jonathan De Bie (RWDM) ook op Westerlo in doel: “Blij dat ik kans krijg om te tonen wat ik in mijn mars heb”
  Voetbal 1B

  Jonathan De Bie (RWDM) ook op Westerlo in doel: “Blij dat ik kans krijg om te tonen wat ik in mijn mars heb”

  RWDM, dat sinds een aantal weken niet meer moet vrezen voor degradatie, is het winnen blijkbaar verleerd. Na een 2 op 15 tegen de op papier betere ploegen van de reeks, lukte het Molenbeek ook vorige vrijdag niet om tegen hekkensluiter Club NXT een driepunter te pakken. De debuterende jonge doelman Jonathan had nochtans niet veel werk op te knappen, maar moest zich wel gewonnen geven bij een penalty.
 2. Toen de leden van Daft Punk nog verlegen kereltjes zonder helm waren en techno ‘des duivels’ was: terug naar de begindagen van technotempel Fuse
  PREMIUM
  Brussel

  Toen de leden van Daft Punk nog verlegen kereltjes zonder helm waren en techno ‘des duivels’ was: terug naar de begindagen van technotem­pel Fuse

  Een ‘drugskot’ met een muziekgenre van 'blops en bleeps’. Nee, discotheek Fuse was in 1994 geen welkome gast in de Brusselse Blaesstraat. Vandaag is de nachtclub omgevormd tot exporuimte waar met beelden, posters en gadgets het relaas van de discotheek verteld wordt. Hoofdrolspelers Peter Decuypere en Trish Van Eynde nemen ons mee naar de beginjaren van Brussels bekendste nachtclub. “Deejays boeken? Dat moest met de telefoon van Conchita - ‘Madame Pipi’ - aan de overkant.”
 1. Brussel gaat eerder dan Vlaanderen van start met vaccinatie risicopatiënten: “Tegen eind juli heeft elke Brusselaar op z'n minst één prik gekregen”
  Brussels Gewest

  Brussel gaat eerder dan Vlaanderen van start met vaccinatie risicopa­tiën­ten: “Tegen eind juli heeft elke Brusselaar op z'n minst één prik gekregen”

  In tegenstelling tot Vlaanderen is Brussel deze week al van start gegaan met de vaccinatie van risicopatiënten. De jongere gemiddelde leeftijd van de Brusselse bevolking en de lagere vaccinatiebereidheid in het Hoofdstedelijk Gewest zitten daar voor iets tussen, geeft Inge Neven aan. Volgens het hoofd van de Brusselse gezondheidsinspectie is het “realistisch” dat iedere Brusselaar die dat wil tegen eind juli op z'n minst één coronaprik heeft ontvangen.
 1. Kijk hoe nieuwe Optimus Prime-robot automatisch transformeert in truck en terug
  Play

  Kijk hoe nieuwe Optimus Pri­me-ro­bot automa­tisch transfor­meert in truck en terug

 2. 'Dognappers' bellen aan en dringen huis binnen, maar baasje Ryan vecht terug
  Play

  'Dognappers' bellen aan en dringen huis binnen, maar baasje Ryan vecht terug