Marc Baert
Volledig scherm
© Marc Baert

Nieuwe relschopper geïdentificeerd na coronabetoging

BrusselDe Brusselse politie heeft opnieuw een persoon geïdentificeerd die betrokken zou geweest zijn bij de rellen die de eerste mars tegen de coronapas, op 21 november, ontsierden. Dat meldt het Brusselse parket. Na die rellen was een opsporingsbericht verspreid voor negentien verdachten. Vorige week waren al zeven van die negentien personen geïdentificeerd, de teller staat nu dus op acht.

 1. Brussel herleid tot slagveld: 3 agenten gewond en 40 arrestaties nadat betoging uitmondt in rellen

  Brussel herleid tot slagveld: 3 agenten gewond en 40 arresta­ties nadat betoging uitmondt in rellen

  Tienduizenden betogers zijn vandaag in Brussel samengekomen om te protesteren tegen het coronabeleid. Het ging volgens de autoriteiten om zo'n 35.000 mensen. De betogingsmars - ‘Samen voor Vrijheid’ gedoopt - begon vreedzaam, maar later sloeg de sfeer om door relschoppers. Die gingen hevig tekeer. De politie zag zich meermaals genoodzaakt het waterkanon en traangas in te zetten. Drie agenten raakten gewond bij de rellen, een veertigtal amokmakers werd gearresteerd. Onze hoofdstad is op plekken getransformeerd in een waar slagveld.
 2. Melissa (19) krijgt tijdens Brusselse rellen plots brandbom door haar raam: “Ik vluchtte met hond de kamer uit, en toen volgde die enorme knal”
  PREMIUM
  Brussel

  Melissa (19) krijgt tijdens Brusselse rellen plots brandbom door haar raam: “Ik vluchtte met hond de kamer uit, en toen volgde die enorme knal”

  Door haar slaapkamerraam zag Melissa Maes (19) gisteravond hoe relschoppers en politieagenten elkaar te lijf gingen. Ze besloot de confrontatie live uit te zenden op sociale media, toen er plots iets naar haar gezicht werd gesmeten. Ze kon het projectiel ontwijken, maar daardoor vloog het naar binnen. “Ik keek om en zag dat er een brandbom op de vloer lag. Mijn eerste instinct was om mijn hond op te pakken, en de kamer uit te vluchten.”