Ibe Van Gucht en Lotte Dierckx van Quartier Bébé.
Volledig scherm
Ibe Van Gucht en Lotte Dierckx van Quartier Bébé. © LD

Nieuwe babywinkel is essentieel, maar voelt toch stevige impact van winkelen op afspraak: “Toevallige passanten blijven weg”

BrusselEen drietal weken voor de regering de paaspauze aankondigde, opende Lotte Dierckx (32) samen met haar schoonzus Ibe Van Gucht (31) babywinkel Quartier Bébé in het hart van de Brusselse Dansaertwijk. Een maand na de opening merkt Lotte dat winkelen op afspraak ook haar pasgeboren zaak raakt, hoewel die als essentieel bestempeld werd en dus gewoon mag openblijven zónder afsprakensysteem. 

 1. “Absurd” en “hypocriet”: Brusselse handelaars maken brandhout van winkelen op afspraak
  PREMIUM
  Brussel

  “Absurd” en “hypocriet”: Brusselse handelaars maken brandhout van winkelen op afspraak

  Een typisch Belgische oplossing, noemen enkele Brusselse handelaars het aangekondigde maatregelenpakket om het oprukkende coronavirus in te dijken. Tegen zaterdag moet hun afsprakensysteem up and running zijn, maar vanzelfsprekend is dat niet. Daags na de beslissingen van het Overlegcomité is het bij de meesten nog onduidelijk hoe ze het juist gaan bolwerken. “Ofwel sluit je de boel, ofwel hou je de winkels open. Maar iets ertussenin is fout qua boodschap.”
 2. Jonge ondernemers plannen luxueuze nachttrein tussen Brussel en Berlijn: “Moonlight Express wordt een beetje als tijdreizen”
  PREMIUM
  Brussel

  Jonge onderne­mers plannen luxueuze nachttrein tussen Brussel en Berlijn: “Moonlight Express wordt een beetje als tijdreizen”

  Stel je een nachttrein voor die net zo is ingericht als een hotel. In de coupés vind je geen zitplaatsen, maar wel comfortabele bedden. Je kan er aperitieven in de bar en dineren in het restaurant. Dat is de droom die jonge ondernemers Louis De Jaeger (27) en Louis Lammertyn (33) trachten waar te maken. Als alles goed verloopt, rijdt hun Moonlight Express vanaf april 2022 tussen Brussel en Berlijn. “We willen iedereen verleiden met ons concept: van klimaatbewuste jongeren tot nostalgische babyboomers”, vertellen ze.
 1. Automobilist kan filmen hoe naast hem trein ontspoort
  Play

  Automobi­list kan filmen hoe naast hem trein ontspoort

 2. Lach mee met de grappigste momenten van prins Philip
  Play

  Lach mee met de grappigste momenten van prins Philip