Nezha Alouah
Volledig scherm
Nezha Alouah © Marc Baert

Nezha herstart hongerstaking: “Als zij wordt geweigerd, dan zal 90% van ons geweigerd worden”

BrusselEen van de bezetters van de Begijnhofkerk in het centrum van Brussel is woensdag opnieuw aan een hongerstaking begonnen. De vrouw vermoedt op basis van een interne nota van de Dienst Vreemdelingenzaken dat haar regularisatieaanvraag zal worden afgewezen.

 1. Q&A. Brussels Fashion & Designers Sales start donderdag: “Van minimale snits tot kleurrijke stukken”
  PREMIUM
  Brussel

  Q&A. Brussels Fashion & Designers Sales start donderdag: “Van minimale snits tot kleurrijke stukken”

  Donderdag, vrijdag en zaterdag vindt een vernieuwde editie van de Brussels Fashion & Designers Sales plaats in Brussel. Mode- en designcentrum MAD Brussels doet dienst als epicentrum, maar daarnaast vind je in nog eens elf Brusselse modezaken designerstukken aan lichtere prijzen. Dieter Van Den Storm, creatief directeur van MAD Brussel, licht toe. “Brussel moet het hebben van een kleinschaliger, maar heel divers aanbod.”
 1. REPORTAGE. Op parcoursverkenning: Winterpret palmt vanaf vandaag Brusselse binnenstad in
  PREMIUM
  Brussel

  REPORTAGE. Op parcours­ver­ken­ning: Winterpret palmt vanaf vandaag Brusselse binnenstad in

  De straten van de Brusselse binnenstad zijn sinds vandaag opnieuw gehuld in goudwitte kerstverlichting, houten kerstchalets en de geur van glühwein. De kerstmarkt Winterpret maakt na een jaar afwezigheid haar comeback - met coronapas en mondmasker weliswaar. Wij trokken net voor de officiële opening al langs vijf chalets waar de eindejaarsgezelligheid van afdroop. “Het is een speciale editie, het wordt afwachten hoeveel bezoekers we krijgen.”
 2. Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschillende soorten
  Livios

  Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschil­len­de soorten

  Wie bouwt, is vanaf 2026 verplicht om een elektrische warmtepomp te gebruiken om zijn woning te verwarmen. Die bestaan in verschillende varianten. In de praktijk moet je meestal kiezen tussen een warmtepomp die warmte aan de bodem onttrekt of een systeem dat warmte uit de buitenlucht haalt. Wat voor jou de beste keuze is, hangt af van je woonsituatie en budget. Bouwsite Livios zet de opties op een rij.