Zwerfvuil in Sint-Joost-ten-Node
Volledig scherm
Zwerfvuil in Sint-Joost-ten-Node © Baert Marc

Net Brussel betrapte al 756 sluikstorters met mobiele camera’s. “Sluikstorters op heterdaad betrappen en beboeten is eerste stap om gevoel van straffeloosheid te verminderen”

BrusselSluikstort en zwerfvuil blijven een actueel en hardnekking probleem in onze hoofdstad, ondanks vele inspanningen van de Stad Brussel. Sinds de komst van mobiele camera’s werden meer mensen betrapt op sluikstort. Dat blijkt uit cijfers van Net Brussel. Sinds maart 2020 werden er in totaal 756 processen-verbaal opgesteld.

  1. Fanfare en harmonie swingen met Günther Neefs: eerste concert samen smaakt meer
    Halle

    Fanfare en harmonie swingen met Günther Neefs: eerste concert samen smaakt meer

    De Sint-Martinusfanfare en de Harmonie Sinte-Cecilia uit Halle concerteerden voor het eerst samen. “Het was puzzelen om dit vijftigkoppige orkest een plaatsje te geven op het podium maar het volgelopen cc ’t Vondel genoot zichtbaar van de muzikale avond”, klinkt het enthousiast bij beide verenigingen. Het eerste deel nam het orkest volledig voor zijn rekening, met zowel uitdagende als herkenbare muziek onder leiding van dirigent Olivier Brichau. Na de pauze trokken de muzikanten samen met crooner Günther Neefs op muzikale roadtrip langs de befaamde Route 66. Evergreens als ‘Summertime’, ‘Sweet home Chicago’, ‘Strangers in the night’ en ‘Born to be wild’ passeerden de revue.