BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Na woelige ochtend aan Klein Kasteeltje: personeel Fedasil legt het werk neer

Het voltallige personeel van Fedasil legt om 13 uur het werk neer uit onvrede met de werkomstandigheden aan het aanmeldcentrum Klein Kasteeltje. Dat schrijft Bruzz. De aanmeldprocedure van verzoekers voor internationale bescherming verliep erg woelig deze ochtend en het personeel beslist daarop om het werk neer te leggen en de onveilige situatie aan te kaarten.

26 reacties

 • Paul Hendriks

  3 maanden geleden
  In Nederland wordt een tijdelijke asiel stop overwogen het zit daar eivol, net zoals bij ons.
 • Guido Weerwoorts

  3 maanden geleden
  Als men onmiddellijk alle asielzoekers er uit filtert die ook in andere landen een aanvraag hebben, en ze ook terug voert naar die andere landen, zouden de rijen flink korter zijn. Die mensen krijgen hier nooit asiel, en verdwijnen op de duur in de illegaliteit Maar niemand durft dat, en ja dat kan ook op een menselijke wijze, en als je alles wil voorkomen, open dan een aanvraagcentrum aan de grenzen van Europa en nergens anders.
 • Peter Viaene

  3 maanden geleden
  De meesten hier zijn duidelijk nog nooit in Afrika geweest anders zouden ze wel anders 'kriepen'. Mensen komen heus niet naar hier omdat het hier zo plezant is. Misschien is dit ook een doordenkertje: als onze regering effectief veel geld stak in migratie dan was het probleem zo opgelost.
 • PASCAL HERMANS

  4 maanden geleden
  Waar is het respect gebleven voor het Land van belofte voor de asielzoekers ? Ik kan mij moeilijk voorstellen dat er in de landen waar de asielzoekers vandaan komen er geen mensen zitten welke grof geld verdienen om deze mensen wegwijs te maken hoe ze de regels hier dienen te omzeilen ! En wat doen onze politiekers ? niets in tegendeel het nog wat simpeler maken voor de economische vluchtelingen . Werf voor deze diensten extra mensen aan zodat er snel een uitspraak is binnen de maand .
 • Danny Govaerts

  4 maanden geleden
  In 2010 zaten er in het centrum gedurende 9 maanden verschillende die in een ander land een aanvraag hadden. Maar door dat de uitnodiging voor controle uitbleef hebben die ongestoord die 9 maanden van Belgische belasting geld geprofileerd . Als dit het geval is in de helft van de opvang moet hier toch voor deze misbruiken sneller op de bal gespeeld worden. Want asiel zoekers weten dat ze dit ongestraft kunnen misbruiken zelfs na afgewezen in vorig Europees land. Europa moet hier uitzetten.
 1. FeliX Art & Eco Museum genomineerd voor prestigieuze Europese prijs
  Drogenbos

  FeliX Art & Eco Museum genomi­neerd voor prestigieu­ze Europese prijs

  Het FeliX Art & Eco Museum in Drogenbos is genomineerd voor de European Museum of the Year Award 2023. Het gaat om de meest prestigieuze museumprijs in Europa. “Ons erfgoedensemble, geïnspireerd door de boer-schilder Felix De Boeck, krijgt hiermee internationale erkenning, en daar zijn we heel trots op. FeliX ploegt voort.”, laat het museum weten. “De prijs gaat naar een museum dat sterk en innovatief is in diverse domeinen van de werking en bezoekers een unieke sfeer, een inspirerend verhaal en presentatie biedt en inzet op een creatieve manier van maatschappelijke verantwoordelijkheid. Wij zijn vooral heel dankbaar, voor de steun van onze partners, onze bezoekers, onze lokale verenigingen en in het bijzonder ook van onze vrijwilligers. Deze nominatie en erkenning zijn ook voor ieder van hen.” De winnaars van de EMYA worden bekendgemaakt tijdens de officiële uitreiking van de EMYA-prijzen tijdens de jaarlijkse conferentie van het Europees Museumforum van 3 tot 6 mei 2023 in het Museu Historia de Barcelona.
 1. Prijs gevelstenen met 43% gestegen in één jaar tijd: gaat die opnieuw zakken? En zijn er manieren om toch te besparen?
  Livios

  Prijs gevelste­nen met 43% gestegen in één jaar tijd: gaat die opnieuw zakken? En zijn er manieren om toch te besparen?

  De prijzen van bouwmaterialen stijgen al een hele tijd sterk door. Eerst vanwege de grote vraag en het beperkte aanbod tijdens de coronacrisis, daarna mede door de oorlog in Oekraïne. Bouwsite Livios vroeg aan Jean-Pierre Waeytens, gedelegeerd bestuurder van de Bouwunie, hoe de prijzen van bouwmaterialen zullen evolueren en of er tips zijn om toch te besparen.