Het stadstuintje in de Europese wijk werd vrijdag geplaatst door de ngo Bellona.
Volledig scherm
Het stadstuintje in de Europese wijk werd vrijdag geplaatst door de ngo Bellona. © Marc Baert

Na Schaarbeek heeft nu ook Europese wijk haar ‘illegaal’ stadstuintje

De heisa rond het stadstuintje in de Godefroid Devreesestraat in Schaarbeek is nog maar net gaan liggen of er staat eenzelfde plantenbak in de Egmontstraat in de Europese wijk. Het stadstuintje is van de hand van Bellona, een ngo die zich inzet voor ecologische duurzaamheid. Een akkoord met de stad Brussel is er evenwel nog niet. “Maandag nemen we zeker contact op met het stadsbestuur”, klinkt het.

 1. Agenten vrijgesproken voor buitensporig geweld tegen arrestant: “Niet duidelijk waar en wanneer slachtoffer verwondingen heeft opgelopen”
  PREMIUM
  Brussel

  Agenten vrijgespro­ken voor buitenspo­rig geweld tegen arrestant: “Niet duidelijk waar en wanneer slachtof­fer verwondin­gen heeft opgelopen”

  Drie agenten zijn vrijgesproken voor buitensporig geweld tegen een arrestant, dat 8 jaar geleden zou hebben plaatsgevonden. De man liep een schedelbreuk, een gebroken neus en gescheurde trommelvliezen op. Naar eigen zeggen werd hij het slachtoffer van brutaal politiegeweld. Eerder had het parket ook al de vrijspraak gevorderd. De rechter volgde dit nu: “De rechtbank kon niet met zekerheid vaststellen hoe en waar het slachtoffer zijn verwondingen had opgelopen”, klonk het in het vonnis.
 1. Zo vraag je een compensatie voor je zonnepanelen aan
  Play
  Uitgelegd

  Zo vraag je een compensa­tie voor je zonnepane­len aan

 2. Is dit de droomhond van elke man?
  Play

  Is dit de droomhond van elke man?