Na de WK-match tussen België en Marokko braken er rellen uit in Brussel. Daarbij werden onder meer elektrische steps in brand gestoken.
Volledig scherm
PREMIUM
Na de WK-match tussen België en Marokko braken er rellen uit in Brussel. Daarbij werden onder meer elektrische steps in brand gestoken. © Marc Baert

Na rellen van zondag neemt Brusselse politie geen enkel risico: “Deze keer zullen we wél zichtbaar aanwezig zijn”

BrusselZowel België als Marokko spelen morgen om 16 uur hun derde en allesbeslissende wedstrijd in de groepsfase van het WK. Ook naast het veld is de spanning opnieuw te snijden. Terwijl de nasleep van de rellen van zondag nog voelbaar is in de hoofdstad, zet de Brusselse politie zich opnieuw schrap. Deze keer met nóg meer maatregelen, want de ordediensten zullen in tegenstelling tot zondag nu massaal aanwezig zijn op het terrein.

  1. Oudste café van Schaarbeek herleeft tijdelijk in buurthuis: “Hoop op termijn een vaste locatie te vinden”
    PREMIUM
    Schaarbeek

    Oudste café van Schaarbeek herleeft tijdelijk in buurthuis: “Hoop op termijn een vaste locatie te vinden”

    In de Citizen Corner in Schaarbeek staat sinds december een nagenoeg exacte replica van ‘Aux Trois Rois’. Aan de muren prijken nog originele objecten uit het oorspronkelijke café, dat sinds 1850 vrijwel ongewijzigd bleef en op zijn hoogtepunt een levensader vormde voor het lokale verenigingsleven. In 2016 werd het pand echter verkocht, en dreigde een groot deel van de geschiedenis verloren te gaan. Maar dat was buiten Philippe Debroe gerekend: “Ons lokaal erfgoed verdient beter. Want voor je het weet ben je een hele generatie cafés kwijt, en daarmee ook alle verhalen die erachter zitten.”