Brussels burgemeester Philippe Close (PS) en premier Sophie Wilmès (MR).
Volledig scherm
Brussels burgemeester Philippe Close (PS) en premier Sophie Wilmès (MR). © Photonews

Na protestactie en rellen in Brussel: Veiligheidsraad beslist voortaan of betogingen kunnen plaatsvinden

De Nationale Veiligheidsraad zal voortaan beslissen of betogingen kunnen plaatsvinden. Dat staat in een gezamenlijke mededeling van de Brusselse burgemeester Philippe Close (PS) en premier Sophie Wilmès (MR). Close lag onder vuur omdat hij dit weekend een betoging tegen racisme liet doorgaan in de hoofdstad. Na de vreedzame manifestatie ontstonden rellen en plunderingen.

71 reacties

 • Mario Roman

  8 maanden geleden
  Als de Veiligheidsraad dat toelaat, dan moeten ze alles toelaten en moeten wij ons ook niet meer aan de regels houden. Iedereen gelijk voor de wet. Die Close moest zijn ontslag gekregen hebben, maar nee men is bang van de PS
 • Wim Verreycken

  8 maanden geleden
  Zijn het nu de virologen die gaan bepalen wie het grondwettelijke gewaarborgde betogingsrecht mag uitoefenen, omdat een onbekwame burgemeester uit de wind moet gezet worden?
 • luc janssens

  8 maanden geleden
  Dat was nu een regel die ik perfect begreep: geen samenscholingen van meer dan 10 personen. In welk reglement gaat de Veiligheidsraad de moitivatie halen om hier van af te wijken ?
 • Yvan Lissens

  8 maanden geleden
  Close opstappen? Vergeet dat maar, de politicus van vandaag is volledig zonder scrupules. Doe en zie niet om is het motto tegenwoordig.
 • Francois staen

  8 maanden geleden
  Close moest zich schamen , maar een PS'ser schaamt zich nooit , dat is nu eenmaal de regel van de partij, schaamteloos verder doen.
 1. Hevige protesten in Israël over sluiting religieuze scholen
  Play

  Hevige protesten in Israël over sluiting religieuze scholen

 2. 91-jarige kapper schroeit de haren van zijn klanten met gloeiende metalen staaf
  Play

  91-jarige kapper schroeit de haren van zijn klanten met gloeiende metalen staaf