Baert Marc
Volledig scherm
© Baert Marc

Na de Uber-chauffeurs dreigen ook taxichauffeurs ermee Brussel lam te leggen

BrusselVorige week nog kwamen de Uber-chauffeurs op straat, vandaag protesteerden een honderdtal taxichauffeurs in de hoofdstad. Ze verzamelden om 9 uur voor de ingang van het Brussels parlement. Zij hekelen de beslissing van enkele meerderheidsfracties om een tijdelijke oplossing te willen bieden aan de Uber-chauffeurs die nu niet meer kunnen werken met de Uber-app.

 1. “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogsjournalisten
  TV

  “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogs­jour­na­lis­ten

  Op het Filmfestival van Oostende is ‘War Junkies' in première gedaan. Een driedelige documentairereeks over “de achterkant van de oorlogsjournalistiek", zoals regisseur Jasper Christiaens het omschrijft bij VTM Nieuws. “We zochten naar fotografen, fixers, cameramannen ... Mensen die anders heel weinig aan het woord komen, maar die wel daarheen gaan, hun job doen en hun leven op het spel zetten om ons te laten zien wat daar gebeurt.” Onder hen ook VTM Nieuws-cameraman Stijn De Smet. “Ik vind het handig dat je als cameraman nog een filter hebt", zegt hij. “Je kijkt niet rechtstreeks, maar door een schermpje. Dat is een vorm van afstand creëren.”
 1. Halse Daltons lopen opnieuw Kom Op Tegen Kanker 100 km Run: Spaghettiwestern moet deelname sponsoren
  Halle

  Halse Daltons lopen opnieuw Kom Op Tegen Kanker 100 km Run: Spaghetti­wes­tern moet deelname sponsoren

  De Halse Daltons staan opnieuw aan de start van de Kom Op Tegen Kanker 100 km Run. Die vindt plaats op zondag 19 maart in Deinze. Er zijn opnieuw vier ploegen van telkens vier deelnemers ingeschreven. Om hun deelname te sponsoren organiseren ze opnieuw de ‘Halse Daltons Take-away Spaghettiwestern’ op zaterdag 4 februari. Je kan onder andere penne bolognese bestellen, maar ook glutenvrije pasta, macaroni met hesp en kaas en lasagne. Ook bijhorende wijnen en dessertjes zijn verkrijgbaar. Afhalen kan bij Tennisclub Sint-Veroon tussen 10 uur en 14 uur. Bestellen kan op deze link.