Onder meer in het station van Groenendaal zullen in de toekomst vier in plaats van twee treinen stoppen.
Volledig scherm
Onder meer in het station van Groenendaal zullen in de toekomst vier in plaats van twee treinen stoppen. © Foto Baert

Na 3 jaar: GEN-werken hervatten in maart

HOEILAART/BRUSSELDe werken aan het Gewestelijk Expressnet, die ondertussen al bijna drie jaar stil liggen, hervatten eindelijk in maart. Het GEN, waarvan de eerste werken al in 2006 begonnen, voorziet in twee extra sporen tussen Brussel en Louvain-la-Neuve. Daardoor zullen er ook in de stations van Hoeilaart en Groenendaal in de toekomst vier in plaats van twee treinen per uur stoppen.

 1. Brusselse sterrenchefs blikken in spanning vooruit op uitreiking Michelinsterren: “Een beetje zoals de rapporten op school”
  PREMIUM
  Brussel/Ganshoren

  Brusselse sterren­chefs blikken in spanning vooruit op uitreiking Michelin­ster­ren: “Een beetje zoals de rapporten op school”

  Maandag vindt de hoogmis van de gastronomische wereld opnieuw plaats: de uitreiking van de Michelinsterren. We meten de temperatuur op bij de Brusselse sterrenchefs Lionel Rigolet (Comme Chez Soi), Franco Spinelli (San Daniele), Giovanni Bruno (Senzanome) en Kevin Lejeune (La Canne en Ville). De Michelins blijven een belangrijke barometer, maar heiligmakend zijn ze nu ook weer niet, lijkt de algemene tendens. “Wie graag gaat tafelen, moet niet alleen op Michelin steunen, maar ook zelf op ontdekking gaan.”
 2. Vervoort maakt zich sterk dat uitvoeringsbesluiten van taxiplan in september klaar zijn
  Brussels Gewest

  Vervoort maakt zich sterk dat uitvoe­rings­be­slui­ten van taxiplan in september klaar zijn

  De ‘sparadraps’-ordonnantie, die het mogelijk maakt dat Uber-chauffeurs tijdelijk kunnen blijven werken in het Brussels Gewest, wordt met drie maanden verlengd tot 22 oktober. Dat kondigde minister-president Rudi Vervoort (PS) dinsdag in het Brussels parlement aan bij de bespreking van de taxi-ordonnantie. Hij maakt zich sterk dat de nodige uitvoeringsbesluiten in september klaar zijn “zodat de gehele hervorming van kracht kan worden voor het einde van de verlenging van de sparadraps-ordonnantie”.