Onder meer in het station van Groenendaal zullen in de toekomst vier in plaats van twee treinen stoppen.
Volledig scherm
Onder meer in het station van Groenendaal zullen in de toekomst vier in plaats van twee treinen stoppen. © Foto Baert

Na 3 jaar: GEN-werken hervatten in maart

HOEILAART/BRUSSELDe werken aan het Gewestelijk Expressnet, die ondertussen al bijna drie jaar stil liggen, hervatten eindelijk in maart. Het GEN, waarvan de eerste werken al in 2006 begonnen, voorziet in twee extra sporen tussen Brussel en Louvain-la-Neuve. Daardoor zullen er ook in de stations van Hoeilaart en Groenendaal in de toekomst vier in plaats van twee treinen per uur stoppen.

 1. Last van vocht in huis? Zoveel kost het om dat aan te pakken (en op deze premies kan je rekenen)
  Livios

  Last van vocht in huis? Zoveel kost het om dat aan te pakken (en op deze premies kan je rekenen)

  18 procent van de Belgische woningen kampt met schade door vochtproblemen, dat blijkt uit cijfers van het Steunpunt tot bestrijding van armoede. Volgens het Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf (WTCB) is zelfs 70 procent van de gevallen van bouwschade te wijten aan vocht. Vochtproblemen zijn hardnekkig en pak je best zo snel mogelijk aan. Maar hoeveel kost dat? En welke premies kan je daarvoor aanvragen? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. Uitspraak over dodelijke politieachtervolging op 9 februari
  Brussel

  Uitspraak over dodelijke politieach­ter­vol­ging op 9 februari

  De Brusselse kamer van inbeschuldigingstelling (KI) beslist op 9 februari of het dossier over de achtervolging die in mei 2017 het leven kostte aan twee jonge twintigers, moet worden teruggestuurd naar het parket. De raadkamer had daartoe beslist, nadat het parket had gevraagd om de agenten die bij die achtervolging betrokken waren, buiten vervolging te stellen, en het parket was tegen die beslissing in beroep gegaan. Voor de KI heeft het parket-generaal zich nu toch akkoord verklaard met de beslissing van de raadkamer.