Geert achter de piano in zijn klaslokaal. Ook de leerlingen zijn helemaal klaar voor hun favoriete les.
Volledig scherm
Geert achter de piano in zijn klaslokaal. Ook de leerlingen zijn helemaal klaar voor hun favoriete les. © Baert

"Muziek duwt niemand in hokjes"

SINT-LAMBRECHTS-WOLUWE"Nog een interview? Ben ik dan zo'n opmerkelijk figuur?" Bescheiden is wel het minste wat je van Geert Maeckelbergh (44) kan zeggen. En toch. Wat hij doet, doen er niet veel hem na. Zeventien jaar lang al geeft de Hallenaar muziekles aan kinderen met autisme. Terwijl hij al sinds zijn geboorte blind is.

 1. Indrukwekkende renovatie van Gentse burgerwoning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”
  Livios

  Indrukwek­ken­de renovatie van Gentse burgerwo­ning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”

  Liselore en Peter wonen in een ruime burgerwoning in Gentbrugge. Samen met hun vijf kinderen vormen ze een nieuw samengesteld gezin. De halfopen woning dateert uit 1954 en was dus niet alleen aan renovatie, maar ook aan uitbreiding toe. De oude veranda aan de achterkant van de woning ruimde plaats voor een volledig nieuwe aanbouw met leefkeuken en maximaal contact met de tuin. Bouwsite Livios mocht het resultaat bekijken.
 1. André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"
  Play
  Kleine Jongen

  André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"

 2. Oudste radiopresentator ter wereld (96) stopt na 72 jaar
  Play

  Oudste radiopre­sen­ta­tor ter wereld (96) stopt na 72 jaar