Klaas De Scheirder
Volledig scherm
© Klaas De Scheirder

Muilezels veroordeeld voor uitlenen van rekening

BrusselTwee jonge twintigers die hadden meegewerkt aan een oplichting, zijn veroordeeld tot een werkstraf van 80 uur en een gevangenisstraf van 8 maanden met uitstel. De twee hadden hun bankrekening ter beschikking gesteld van de oplichters om de buit op te storten. De twee verdachten ontkenden dat met klem, maar volgens de rechtbank waren de feiten toch bewezen.

 1. Marokko stoot door op WK: relschoppers nemen volksfeest even over in Antwerpen en Brussel waarna politie waterkanon en traangas inzet
  Play
  Antwerpen/Brussel/Gent/Kortrijk

  Meer dan 100 arresta­ties bij rellen na winst Marokko WK: relschop­pers nemen volksfeest in Antwerpen en Brussel over, politie zet waterkanon en traangas in

  In Brussel en Antwerpen zijn gisteren meer dan 100 arrestaties uitgevoerd bij de rellen na de overwinning van Marokko tegen Spanje op het WK in Qatar. In Brussel werd de sfeer na 20 uur wat grimmiger nadat relschoppers zich onder de voetbalfans mengden. Er werd met stenen naar agenten gegooid die op hun beurt antwoordden met waterkanonnen en traangas. Ook in Antwerpen werd het waterkanon ingezet.
 2. Parket-generaal ziet geen reden om veroordeling ‘Fortis-rechter’ te herbekijken
  Brussel

  Par­ket-generaal ziet geen reden om veroorde­ling ‘For­tis-rech­ter’ te herbekij­ken

  Het parket-generaal bij het Hof van Cassatie ziet geen reden om opnieuw uitspraak te doen over de veroordeling door het Gentse hof van beroep van Christine Schurmans, een van de drie magistraten in de Fortis-zaak. In februari van dit jaar oordeelde het Europees Hof voor de Rechten van de Mens dat de rechtszaak tegen Schurmans niet eerlijk verlopen was, maar volgens het parket-generaal ondervindt ze geen blijvende nadelige gevolgen van die veroordeling.
 3. Prijs gevelstenen met 43% gestegen in één jaar tijd: gaat die opnieuw zakken? En zijn er manieren om toch te besparen?
  Livios

  Prijs gevelste­nen met 43% gestegen in één jaar tijd: gaat die opnieuw zakken? En zijn er manieren om toch te besparen?

  De prijzen van bouwmaterialen stijgen al een hele tijd sterk door. Eerst vanwege de grote vraag en het beperkte aanbod tijdens de coronacrisis, daarna mede door de oorlog in Oekraïne. Bouwsite Livios vroeg aan Jean-Pierre Waeytens, gedelegeerd bestuurder van de Bouwunie, hoe de prijzen van bouwmaterialen zullen evolueren en of er tips zijn om toch te besparen.