hulpactie punishers
Volledig scherm
hulpactie punishers © rv

Motorclub LE MC Punishers helpt slachtoffers watersnood

BrusselDe Brusselse motorclub LE MC Punishers is naar Namen getrokken om er slachtoffers van de watersnood te gaan helpen bij de opkuiswerken. Een hele dag lang staken ze de handen uit de mouwen om getroffen bewoners bij te staan bij de opkuiswerken.

  1. Aanvankelijk werden 22 cipiers vervolgd voor wantoestanden in de ‘horrorgevangenis’ van Vorst. Uiteindelijk werden er vijf veroordeeld: “U bent het beroep van penitentiair beambte onwaardig”
    PREMIUM
    Vorst

    Aanvanke­lijk werden 22 cipiers vervolgd voor wantoestan­den in de ‘horrorge­van­ge­nis’ van Vorst. Uiteinde­lijk werden er vijf veroor­deeld: “U bent het beroep van penitenti­air beambte onwaardig”

    Negen cipiers die in eerste aanleg nog werden veroordeeld voor hun rol bij de wanpraktijken die gebeurden in de gevangenis van Vorst, zijn in beroep vrijgesproken. Ook de directrice kreeg de vrijspraak nadat ze in eerste aanleg nog veroordeeld werd omdat ze een man met psychische problemen in de isoleercel had geplaatst. “Het is de enige beslissing die ze kon nemen met de middelen waarover zij beschikte”, aldus het hof van beroep. “De enige schuldige daarvoor is de Belgische Staat.” Uiteindelijk bleven van de 22 oorspronkelijk vervolgde cipiers er nog vijf over die veroordeeld werden. Ze kregen straffen van zes tot vijftien maanden cel met uitstel.