Marc Baert
Volledig scherm
© Marc Baert

Morgen opnieuw manifestatie tegen coronamaatregelen

BrusselZondag is er in Brussel opnieuw een manifestatie “Samen voor Vrijheid”, om te protesteren tegen de coronamaatregelen. In de eerste plaats worden de coronapas en verplichte vaccinatie geviseerd. Bij een vorige betoging van dit samenwerkingsverband op 21 november daagden zowat 35.000 mensen op. In de marge kwam het toen tot zware rellen.

  1. INTERVIEW. Pierre Kompany (74), afscheidnemend burgemeester van Ganshoren: “Mijn mooiste moment? Dat de inwoners op een mens hebben gestemd, en niet op een kleur”
    PREMIUM
    Ganshoren

    INTERVIEW. Pierre Kompany (74), afscheidne­mend burgemees­ter van Ganshoren: “Mijn mooiste moment? Dat de inwoners op een mens hebben gestemd, en niet op een kleur”

    De burgemeesterssjerp van de Brusselse gemeente Ganshoren geeft hij weldra door aan Jean-Paul Van Laethem, maar van een exit uit het politieke leven wil Pierre Kompany (74) nog lang niet weten. De eerste zwarte burgemeester van ons land wil zich blijven focussen op de samenwerking tussen België en Congo, maar ook – en vooral – op zijn familie. “De wil en discipline om te slagen in zijn werk: dat heeft Vincent van mij.”