Brussels minister van Mobiliteit Elke Van den Brandt (Groen).
Volledig scherm
Brussels minister van Mobiliteit Elke Van den Brandt (Groen). © Marc Baert

Mobiliteitsminister Van den Brandt: “Kijken hoe we neutraliteit binnen MIVB anders kunnen invullen”

Brussels GewestBrussels minister van Mobiliteit Elke Van den Brandt (Groen) betreurt dat een intern debat bij de MIVB een “verhit politiek debat” geworden is. Dat zei ze dinsdag in Terzake in een reactie op het nieuws dat de regering zich zal moeten buigen over het hoofddoekenvonnis van de arbeidsrechtbank. Volgens haar moet worden bekeken hoe het neutraliteitsprincipe anders kan ingevuld worden binnen de openbaarvervoermaatschappij.

 1. Hoofddoek als splijtzwam die regeringspartijen verdeelt: Brusselse regering worstelt met progressieve MIVB-agenda
  PREMIUM
  Brussels Gewest

  Hoofddoek als splijtzwam die regerings­par­tij­en verdeelt: Brusselse regering worstelt met progressie­ve MI­VB-agen­da

  Maandag heeft het bestuurscomité van de MIVB de deur voor het dragen van levensbeschouwelijke tekens binnen het bedrijf op een kier geplaatst. Nu een Open Vld-regeringscommissaris uit onvrede met die beslissing het gevoelige neutraliteitsdebat naar de regeringstafel verplaatste, lijkt de ploeg van Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS) op weg naar een regeringscrisis(je). Eensgezindheid over het neutraliteitsprincipe is ver zoek binnen het paarsgroene kabinet. “Dit is een echt cultuurdebat, geen technisch dossier. Het is moeilijk om een compromis te vinden.”
 2. 5 x uit dit weekend in Brussel, de rand en het Pajottenland: van Johan Verminnen tot een smakelijke wandeling
  PREMIUM
  Steenokkerzeel/Hoeilaart/Brussel/Huizingen/Lennik

  5 x uit dit weekend in Brussel, de rand en het Pajotten­land: van Johan Verminnen tot een smakelijke wandeling

  Het aantal evenementen mag door het coronavirus dan nog wel wat beperkt zijn, toch is er tegenwoordig al heel wat mogelijk. En ook in het weekend van 24 en 25 juli staan her en der in Brussel, het Pajottenland en de noordrand allerlei activiteiten gepland. Een optreden van Johan Verminnen bijvoorbeeld, maar ook de Zuidfoor en heel wat meer.