Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © Photo News

Mobiele teams moeten vaccinatiegraad bij Brusselse ouderen bescheiden boost geven: “Focus blijft op vaccineren in vaccinatiecentra”

Brussels GewestBrussel mag dan wel eerder gestart zijn met de inentingen van risicopatiënten, het Hoofdstedelijk Gewest heeft die voorsprong vooral te danken aan de lage vaccinatiebereidheid bij de oudste Brusselaars. Om die 85-plussers toch nog van een coronaprik te overtuigen schakelt Brussel vanaf volgende week maandag vier mobiele teams in die vaccins aan huis gaan plaatsen. Maar daarmee zal de kloof met Vlaanderen vermoedelijk niet veel kleiner worden. 

 1. Izzy van café Archipel kijkt na donkere dagen met goed gemoed naar heropening: “Beetje stress, maar vooral enthousiasme”
  PREMIUM
  Brussel

  Izzy van café Archipel kijkt na donkere dagen met goed gemoed naar heropening: “Beetje stress, maar vooral enthousias­me”

  Om in de juiste sfeer te raken plant Archipel-uitbater Izzy een terrastafeltje neer voor de deuren van zijn café in het hart van de hoofdstad. Het regent, maar dat neemt de cafébaas er graag bij. Al jarenlang staat Archipel bekend als een van de meest levendige bruine kroegen in de binnenstad, waar het tot in de vroege uurtjes goed toeven is . Met een relatief groot terras naar Brusselse normen mag het café zaterdag heel wat volk verwachten. “Ik wil zeker meer overheidshulp, maar kijk: we zijn er nog. We hebben het overleefd.”
 1. Duizenden dode vissen zorgen voor mysterie in Turkije
  Play

  Duizenden dode vissen zorgen voor mysterie in Turkije

 2. Legendarische Ferrari F40 gaat volledig in vlammen op
  Play

  Legendari­sche Ferrari F40 gaat volledig in vlammen op