40 jaar Trammuseum in Brussel.
Volledig scherm
40 jaar Trammuseum in Brussel. © Dieter Nijs

MIVB viert 40-jarig bestaan Trammuseum met historische tramritten

BrusselHet Trammuseum van de MIVB blaast dit jaar veertig kaarsjes uit en dat liet de Brusselse vervoersmaatschappij zondag niet onopgemerkt voorbij gaan. Met historische tramritten werd het jubileumjaar in de verf gezet.

 1. MIVB en fietsverenigingen vragen aandacht voor verkeersveiligheid “38 ongevallen tussen fietsers en bus of tram op 1 jaar tijd”
  PREMIUM
  Brussel

  MIVB en fietsvere­ni­gin­gen vragen aandacht voor verkeers­vei­lig­heid “38 ongevallen tussen fietsers en bus of tram op 1 jaar tijd”

  Fietsvereningen Pro Velo, GRACQ en de Fietsersbond zetten samen met vervoersmaatschappij MIVB de eerste stap naar een samenwerking voor meer verkeersveiligheid. Hoewel het aantal ongvallen tussen fietsers en een bus of tram is gedaald in 2021, is er nog een lange weg te gaan. De samenwerking heeft als doel om via verschillende acties de veiligheid te verbeteren. Zo organiseerden ze een eerste initiatief waarbij buschauffeurs en fietsers van rol wisselden.
 2. De 5 beste smartphones onder 300 euro: “Dit model is nog sneller dan de meeste luxetoestellen van vorig jaar”
  Tweakers

  De 5 beste smartpho­nes onder 300 euro: “Dit model is nog sneller dan de meeste luxetoe­stel­len van vorig jaar”

  De Falcon Supernova iPhone 6 Pink Diamond is de duurste smartphone ter wereld. Voor de speciale editie betaal je – hou je vast – 43,7 miljoen (!) euro. Daar zit het bijhorend 24-karaats goud voor heel wat tussen. Wij gooien het over een iets betaalbaardere boeg. Donovan Kerssenberg, smartphone-expert bij technologiesite Tweakers, selecteert de beste 5 smartphones onder 300 euro.