De app is een spel waarbij je de handelingen van een buschauffeur zo goed mogelijk en binnen een bepaalde tijd moet uitvoeren.
Volledig scherm
De app is een spel waarbij je de handelingen van een buschauffeur zo goed mogelijk en binnen een bepaalde tijd moet uitvoeren. © MIVB

MIVB lanceert nieuw spel om personeel aan te werven

De MIVB zoekt nog een vijftigtal bestuurders vóór het einde van het jaar. Vooral buschauffeurs zijn nodig, daarom lanceert de Brusselse openbaar vervoersmaatschappij een nieuwe app. Met het spelletje, SimBus, wil de MIVB laten ervaren hoe het is om buschauffeur te zijn en zo mensen op een ludieke manier warm te maken voor de job. 

0 reacties

 1. N-VA waarschuwt voor groeiende aanwezigheid georganiseerde misdaad in Brussels Gewest
  Brussels Gewest

  N-VA waarschuwt voor groeiende aanwezig­heid georgani­seer­de misdaad in Brussels Gewest

  Brussels parlementslid voor N-VA Mathias Vanden Borre waarschuwt op basis van het jongste verslag van het Brussels Observatorium voor Preventie en Veiligheid voor 2019 voor de groeiende aanwezigheid van georganiseerde misdaadbendes in het Brussels Gewest. “Dit kunnen we vaststellen aan de hand van de grote stijging van het aantal geregistreerde feiten in verband met de handel in drugs (+19%) en wapens (+169%) ten opzichte van 2018. Deze cijfers zijn op een jaar tijd helaas enorm gestegen. Ook het aantal dossiers bij het gerecht in verband met criminele organisaties (+68%) en in-, uit-, en doorvoer van wapens of munitie (+300%) is spectaculair gestegen.”
 1. Racistische video agentes: burgemeester Anderlecht overweegt burgerlijke partijstelling
  Anderlecht

  Racisti­sche video agentes: burgemees­ter Anderlecht overweegt burgerlij­ke partijstel­ling

  De burgemeester van Anderlecht, Fabrice Cumps, gaat aan het politiecollege van de politiezone Brussel Zuid (Anderlecht/Sint-Gillis/Vorst) voorstellen om zich burgerlijke partij te stellen tegen de twee agentes die zich in een video denigrerend en racistisch uitlaten over inwoners van de zone. Dat meldt burgemeester Cumps na een overleg met de korpschef van de politiezone. Volgens de burgemeester tasten de agentes met hun uitlatingen de goede naam en het imago van de politiezone aan.
 2. Jaarverslag Brussels Observatorium voor Preventie en Veiligheid: stijging van fiets- en gauwdiefstallen, meer aangiftes van seksueel geweld
  Brussels Gewest

  Jaarver­slag Brussels Observato­ri­um voor Preventie en Veiligheid: stijging van fiets- en gauwdief­stal­len, meer aangiftes van seksueel geweld

  Voor het Brussels Observatorium Preventie en Veiligheid blijven twee fenomenen een zorgwekkende evolutie op korte en lange termijn vertonen: fietsdiefstallen en gauwdiefstallen. Dat stelt het in zijn jaarverslag over 2019. Een andere belangrijke trend is de toename van de gemelde gevallen van seksueel geweld (+30% tussen 2015 en 2019). Een sterke evolutie die doet vermoeden dat slachtoffers steeds vaker geneigd zijn om een klacht in te dienen naar aanleiding van dit soort misdrijven, staat in het verslag.
 1. Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama
  Play

  Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama

 2. Een 300 jaar oude eik verplaatsen door een stad? Dat doe je zo
  Play

  Een 300 jaar oude eik verplaat­sen door een stad? Dat doe je zo