Op de Infrabel Academy in Molenbeek lieten tientallen geïnteresseerden zich onderdompelen in de wereld van de spoorbeheerder
Volledig scherm
Op de Infrabel Academy in Molenbeek lieten tientallen geïnteresseerden zich onderdompelen in de wereld van de spoorbeheerder © Marc Baert

Ministers bezoeken jobdag van Infrabel in spoorschool in Molenbeek

Sint-Jans-MolenbeekSpoorwegbeheerder Infrabel had nooit meer openstaande vacatures en dat veroorzaakt stilaan problemen. Om zo veel mogelijk van die vacatures in te vullen, houdt het bedrijf regelmatig jobdagen, zoals zaterdag in de Infrabel Academy in Molenbeek. Federaal minister van Mobiliteit Georges Gilkinet (Ecolo) en Brussels minister van Werk en Beroepsopleiding Bernard Clerfayt (DéFI) brachten een bezoekje aan de jobdag.

 1. Tinne Van der Straeten bij Café Recupel in Jette: “Belgen zijn recyclagekampioenen, dat zien we vandaag opnieuw”

  Tinne Van der Straeten bij Café Recupel in Jette: “Belgen zijn recyclage­kam­pi­oe­nen, dat zien we vandaag opnieuw”

  Zaterdagochtend streek Café Recupel neer op het Spiegelplein in Jette. In ruil voor een afgedankt elektrisch of elektronisch toestel of lamp kregen bezoekers een hapje of een drankje. Naast een inzamelplek voor afgedankte toestellen, brengt Café Recupel ook een ‘repair corner’ mee. Daar kan je je defecte toestellen laten nakijken. Ook minister voor Energie Tinne Van der Straeten (Groen) kwam even langs en bracht wat spullen mee.
  Brussel
 2. 
GRUUN stopt met koffiebar na klacht van ‘bovenbuur’: “Straf, want de man is hier eigenlijk nooit”
  PREMIUM

  GRUUN stopt met koffiebar na klacht van ‘bovenbuur’: “Straf, want de man is hier eigenlijk nooit”

  Na bijna vijf jaar komt er een eind aan de hippe koffiebar van GRUUN. Na een klacht van een bovenbuur, oordeelde het vredegerecht dat het horecagedeelte de deuren moet sluiten waardoor dus enkel het nog de plantenwinkel van GRUUN verder kan blijven bestaan. “Heel jammer dat wij de dupe zijn van een geschil waar we zelf niets aan kunnen doen”, klinkt het. “Al opent dit ook deuren.”
  Brussel