Lotte Sunaert (19) en Arthur Desimpelaere (20), studenten aan de VUB.
Volledig scherm
PREMIUM
Lotte Sunaert (19) en Arthur Desimpelaere (20), studenten aan de VUB. © Tom Vierendeels / Marc Baert

“Mijn 15-jarige zusje mag zelfs nog voltijds naar school, wij zijn weer de dupe”: VUB-studenten reageren op overschakeling naar code rood

EtterbeekEr hingen al enkele weken code rood-wolken boven de campussen van de VUB, en woensdag kwam het officiële bericht binnen: vanaf maandag gaan alle lessen online door en is telewerk de enige norm voor personeelsleden. Twee VUB-studenten reageren op de vooruitzichten. Volg onze Brusselse studenten op de voet in ons dossier.

 1. Zo blijft je lievelingshandtas altijd mooi

  Zo blijft je lievelings­hand­tas altijd mooi

  Voor een tas uit kwaliteitsleder tel je al snel een flink budget neer. Hou dat bedrag even voor ogen wanneer je ’s ochtends je favoriete tas om de arm zwiert. Behandel je tas met zorg. Bewaar make-up en vloeistoffen in een apart binnentasje om morsincidenten te vermijden en wees voorzichtig met balpennen. Inktvlekken kunnen het leder onherroepelijk beschadigen. Neem je tas vast met droge handen. Toegeven, in tijden waarin we voortdurend onze handen ontsmetten kan dat best een uitdaging zijn, maar je handtas zal je dankbaar zijn. Ook zweet en vette handcrèmes kunnen het handvat van je tas trouwens donkerder doen kleuren. En last but not least: hou er rekening mee dat een nieuwe jeans vaak kleur afgeeft. Je favoriete nude bag zet je dus liever niet tegen je benen aan!
 1. ‘Duurzaamste wijk ter wereld’ lost beloftes niet in: “Een showproject voor de buitenwereld, niet voor de bewoners”
  PREMIUM
  Laken

  ‘Duurzaams­te wijk ter wereld’ lost beloftes niet in: “Een showpro­ject voor de buitenwe­reld, niet voor de bewoners”

  De duurzaamste wijk van de wereld ligt in Laken. Althans, op papier. Want in werkelijkheid zijn er veel mankementen aan de gebouwen van Tivoli Greencity. Bewoners zeggen dat de beloftes over duurzaamheid en toegankelijkheid voor mindervaliden niet zijn waargemaakt: “Als ze eerlijk waren, zouden ze al die duurzaamheidsprijzen nooit aanvaard hebben.”
 2. “De Brouckèreplein is doods en het doven van de Coca-Cola-reclame is daar het symbolisch bewijs van”: schrijver Pascal Verbeken en reclamemaker Iwein Vandevyver reageren op plannen Smet
  PREMIUM
  Brussel

  “De Brouckère­plein is doods en het doven van de Co­ca-Co­la-reclame is daar het symbolisch bewijs van”: schrijver Pascal Verbeken en reclamema­ker Iwein Vandevyver reageren op plannen Smet

  De neonreclame van Coca-Cola op het de Brouckèreplein is binnenkort niet meer. Woensdag raakte bekend dat Brussels staatssecretaris voor Stedenbouw Pascal Smet (sp.a-one.brussels) een vernieuwing voor de vergunning van het bord heeft geweigerd en zich tegelijkertijd samen met de Brusselaar wil bezinnen over de rol van reclame in de openbare ruimte. Pascal Verbeken, schrijver, en Iwein Vandevyver, creative director bij reclamebureau Lucy, reageren.
 3. Perfect als cadeau én een must-have voor je thuiskantoor: dit zijn de beste waterkokers
  Multimedia

  Perfect als cadeau én een must-have voor je thuiskan­toor: dit zijn de beste waterko­kers

  Bestaat er een simpeler huishoudtoestel dan een waterkoker? Misschien niet, maar feit is dat het toch echt handige dingen zijn, die hun nut extra bewijzen in de koudere maanden van het jaar. Ze zijn populair, en dat weten de fabrikanten ook: in de Pricewatch staan er maar liefst 700 toestellen! Onze techredacteur zocht er vier goed beoordeelde modellen uit, voor kleine én grote budgetten.
 1. Al voor derde keer deze week persoon op metrosporen geduwd in New York
  Play

  Al voor derde keer deze week persoon op metrospo­ren geduwd in New York

 2. Deze vrouw is voor geen kleintje vervaard en bedreigt de sheriff met een stok
  Play

  Deze vrouw is voor geen kleintje vervaard en bedreigt de sheriff met een stok