Metrostation Madou geëvacueerd na explosie door technisch defect
Volledig scherm
Metrostation Madou geëvacueerd na explosie door technisch defect © Brandweer Brussel

Metrostation Madou geëvacueerd na explosie door technisch defect: drie personen afgevoerd

BrusselHet station was sinds dinsdagavond 20 uur afgesloten door een explosie onder een metrostel. Drie personen raakten daarbij bevangen door de rook.

 1. “Het is Matroesjka’s, maar dan de Chinese variant”: 25 verdachten gearresteerd bij grootschalige politieactie in Alhambrawijk
  PREMIUM
  Brussel

  “Het is Matroesjka’s, maar dan de Chinese variant”: 25 verdachten gearres­teerd bij grootscha­li­ge politieac­tie in Alhambra­wijk

  De federale politie is maandagnacht binnengevallen op verschillende locaties in de Brusselse Alhambrawijk. Daar zouden ze een mensensmokkelnetwerk met Chinese prostituees hebben opgerold. “De criminele organisatie ronselt vrouwen in China en brengt hen over naar Europa, waar ze in de prostitutie geplaatst worden om hen seksueel uit te buiten”, aldus het federaal parket. Een reconstructie van hoe het enorme netwerk in elkaar zit.
 2. “Patsers” in het verkeer zorgen bij inwoners voor onveiligheidsgevoel: “Reorganisatie en rekrutering moet zorgen voor meer blauw op straat”
  Halle/Beersel/Sint-Pieters-Leeuw

  “Patsers” in het verkeer zorgen bij inwoners voor onveilig­heids­ge­voel: “Reorgani­sa­tie en rekrute­ring moet zorgen voor meer blauw op straat”

  De bevraging voor de veiligheidsmonitor van eind 2021 schept enkele duidelijke inzichten aan de politiediensten in ons land. Zo ook voor de politiezone Zennevallei, waar 1.047 mensen uit Halle, Sint-Pieters-Leeuw en Beersel deelnamen aan de enquête. Daaruit blijkt dat het onveiligheidsgevoel stijgt. “41 procent van de bevraagden werd ook al slachtoffer van phishing.”