Grazie Orlando (links) verbleef nog maar pas in Clos Bizet, de dame van 72 die haar zou hebben gedood, al een tijdje.
Volledig scherm
PREMIUM
Grazie Orlando (links) verbleef nog maar pas in Clos Bizet, de dame van 72 die haar zou hebben gedood, al een tijdje. © Xavier Piron / Photonews - Marc Baert

“Met haar kon je geen ruzie hebben”: geliefd bij iedereen, en toch wordt medebewoonster (72) verdacht van rusthuismoord op Grazia (82)

Een 72-jarige vrouw die graag gezien was bij haar medebewoners. Zelfs bij Grazia Orlando (85). Toch drong ze eind augustus Grazia's kamer binnen en vermoordde ze de bejaarde vrouw koelbloedig. Een motief lijkt er niet te zijn, alleen dat de verdachte die nacht verward rondliep. "Als je één iemand had moeten aanduiden wie zeker niet de dader was, dan wees iedereen naar haar", klinkt het geschokt.

 1. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?
 2. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.