Bij de rellen op het strand in Blankenberge was de 17-jarige betrokken. Nog geen week later verwondde hij twee agenten in Schaarbeek.
Volledig scherm
PREMIUM
Bij de rellen op het strand in Blankenberge was de 17-jarige betrokken. Nog geen week later verwondde hij twee agenten in Schaarbeek. © BELGA

“Met een strengere straf was dit niet gebeurd”: politievakbond vol ongeloof nadat 17-jarige week na rellen in Blankenberge twee agenten verwondt

“Als je zo’n jongeren niet voldoende straft, dan krijg je dit.” Vincent Houssin, ondervoorzitter van politievakbond VSOA, reageert vol ongeloof op het nieuws dat een 17-jarige Brusselaar nog geen drie dagen nadat hij een werkstraf gekregen had voor zijn betrokkenheid bij de rellen op het strand van Blankenberge vrijdagavond twee agenten verwondde in Schaarbeek. “Dit is nog maar eens het bewijs dat er een probleem is.”

 1. Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeelde (van 150 tot 650 euro)
  Multimedia

  Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeel­de (van 150 tot 650 euro)

  Er verschenen in eerste twee maanden van 2021 vooral budgettoestellen, in afwachting van de grote golf aan nieuwe high-end smartphones die dit voorjaar weer zal uitkomen. Het is dus de vraag of dit een goed moment is om een nieuwe telefoon te kopen, maar je kunt wel je voordeel doen met een model van vorig jaar tegen een lagere prijs. Onze techredacteur tipt de toestellen die de beste reviews kregen, in stijgende volgorde van prijs.
 1. De Croo richt zich in laatste woorden tot jongeren: "Het einde wordt een nieuw begin"
  Play

  De Croo richt zich in laatste woorden tot jongeren: "Het einde wordt een nieuw begin"

 2. Dit is de ongelofelijk schattige Ponkey de shezel
  Play

  Dit is de ongelofe­lijk schattige Ponkey de shezel