Parkeren kan soms een dure zaak worden.
Volledig scherm
PREMIUM
Parkeren kan soms een dure zaak worden. © Marc Baert/Lukas

Met de wagen naar de stad? Op deze parkings kan je goedkoop je auto kwijt in Brussel, de Rand en het Pajottenland

Brussel/RandDe koude dagen zijn stilaan voorbij en het blijft weer wat langer licht. Het ideale moment voor een uitstapje naar de stad: rondsnuisteren in de winkelstraten en genieten van een hapje en een drankje. Maar als je met de auto gaat, kunnen de kosten voor een parkeerplaats snel oplopen. Wij zochten uit waar je goedkoop of zelfs gratis kan parkeren, vlakbij het centrum van de grootste steden en gemeenten in Brussel, de Rand en het Pajottenland.

  1. Ook Monumentenwacht Vlaams-Brabant gaat mee met z’n tijd: “Dankzij drones kunnen we nu schade zien op plekken waar we eerst zelfs niet geraakten”

    Ook Monumenten­wacht Vlaams-Bra­bant gaat mee met z’n tijd: “Dankzij drones kunnen we nu schade zien op plekken waar we eerst zelfs niet geraakten”

    Monumentenwacht Vlaams-Brabant heeft drones geïntroduceerd als een nieuwe manier om waardevolle gebouwen op moeilijk bereikbare plaatsen te inspecteren. Door middel van drones kunnen de wachters haarscherpe foto’s maken van schade die anders misschien onopgemerkt blijft. Het dient als aanvulling op de visuele inspecties van de wachters. In een eerste fase worden deze ingezet bij de restauratie van het Kasteel van Huizingen, in Beersel.
    Beersel