(Archiefbeeld) Een slaapzaaltje in een centrum voor daklozen in Haren.
Volledig scherm
(Archiefbeeld) Een slaapzaaltje in een centrum voor daklozen in Haren. © Baert Marc

Meer dan 3.000 plaatsen voor Brusselse daklozen om winter door te komen

BrusselDe Brusselse daklozen kunnen deze winter rekenen op 3.224 plaatsen, waaronder 200 plaatsen om vermoedelijke of bevestigde coronagevallen te isoleren. Bruss’help, de regionale coördinator van de daklozenopvang, versterkt ook de dagcentra.

 1. Drie relschoppers verdacht van opzettelijke brandstichting - taskforce moet zoveel mogelijk daders identificeren
  Play
  SCHAARBEEK - SINT-JOOST

  Drie relschop­pers verdacht van opzettelij­ke brandstich­ting - taskforce moet zoveel mogelijk daders identifice­ren

  De vier personen die woendagavond gerechtelijk werden aangehouden bij de rellen na de manifestatie voor de overleden Ibrahima Barrie, zijn twee volwassenen en twee minderjarigen. De twee volwassenen en één van de minderjarigen worden verdacht worden van opzettelijke brandstichting, de tweede minderjarige van weerspannigheid. Dat meldt het Brusselse parket.
 2. “Een dak vinden, trouwen en kinderen krijgen, dat is wat ik wil”: vrijwilligers interviewen Brusselse daklozen om hen sneller aan een woning te kunnen helpen
  PREMIUM

  “Een dak vinden, trouwen en kinderen krijgen, dat is wat ik wil”: vrijwilli­gers intervie­wen Brusselse daklozen om hen sneller aan een woning te kunnen helpen

  De intentie van de 400Daken-actie is glashelder: vierhonderd daken vinden voor evenveel Brusselse daklozen. Maar plaats, die is er eigenlijk niet, en voldoende info over het doelpubliek evenmin. Daarom trekken vrijwilligers deze week op pad om zoveel mogelijk dakloze mensen via een uitgebreide vragenlijst gerichter aan huisvesting te kunnen helpen en de problematiek meer onder de aandacht te brengen. “Overdag stappen we rond om eten te vinden en geld bij elkaar te zamelen. Gelukkig heb ik niet snel honger”, vertelt Jennifer, die al drie weken op straat leeft.
 1. Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter
  Play

  Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter

 2. Vertederend: panda's dollen in de sneeuw
  Play

  Vertede­rend: panda's dollen in de sneeuw