Marc leerde opnieuw stappen met twee beenprothesen en waagt zich nu aan een parachutesprong.
Volledig scherm
PREMIUM
Marc leerde opnieuw stappen met twee beenprothesen en waagt zich nu aan een parachutesprong. © rv

Marc (57) heeft twee prothesen en maakt binnenkort een parachutesprong, een primeur in België: “Als mijn benen niet waren geamputeerd, was ik er nu niet meer”

BrusselMarc Goedgezelschap (57) uit Brussel zal zich op 1 november aan een parachutesprong wagen van op 4.000 meter hoogte. Niet de eerste waaghals die uit een vliegtuig springt, zou je denken maar Marc zit in een bijzondere situatie. Na een slopende strijd tegen een ziekte en een zware revalidatieperiode, wil hij alles uit het leven halen. Marcs wilskracht is alvast bewonderenswaardig volgens zijn vaatchirurg en topdokter Dimitri Aerden: “Het heeft niet veel gescheeld of Marc was er niet meer, hij heeft keihard gevochten.”

  1. Streamz lanceert trailer van nieuwe docu 'Is Crypto het Nieuwe Goud?’, van zelfde makers als ophefmakende ‘FIRE’
    Play
    TV

    Streamz lanceert trailer van nieuwe docu 'Is Crypto het Nieuwe Goud?’, van zelfde makers als ophefmaken­de ‘FIRE’

    Streamz lost de trailer van de vierdelige documentairereeks ‘Is crypto het nieuwe goud?’ De reeks volgt negen Vlamingen en vier experten in de mysterieuze wereld van cryptovaluta en NFT’s. Ze geven elk een kritische blik op de unieke en bijzondere digitale munt. Maak kennis met de crypto-aanhangers die hun succes en tegenslagen delen. “In 2017 hebben we al onze bezittingen verkocht en dan zijn we voor bitcoin gegaan", klinkt het bij Didi Taihuttu.