Manneke Pis in Europees kostuum
Volledig scherm
Manneke Pis in Europees kostuum © Dieter Nijs

Manneken Pis krijgt ‘Europees’ tenuetje

BrusselNaar aanleiding van de Dag van Europa heeft Manneken Pis een Europees pak aangemeten door Europees Commissaris Didier Reynders. Europa viert dit jaar de 71ste verjaardag van de Schuman-verklaring die mee de grondslag vormt van de huidige EU. Het Brussels ketje draagt zijn gelegenheidskostuum tot zondagavond.

 1. Georges Heylens (bijna 80) sluit als oudste in de rij onze reeks van ‘bijna vergeten EK-helden’ af: “Paul Van Himst was altijd als een broer voor mij”
  voetbal

  Georges Heylens (bijna 80) sluit als oudste in de rij onze reeks van ‘bijna vergeten EK-hel­den’ af: “Paul Van Himst was altijd als een broer voor mij”

  Over minder dan twee maanden viert Georges Heylens zijn 80ste verjaardag. De Brusselaar is daarmee de oudste van de 26 bijna vergeten EK-helden die wij de afgelopen tien dagen aan het woord hebben gelaten over hun herinneringen aan hun eigen EK-wedstrijden en hun verwachtingen voor de Rode Duivels op het Europees Kampioenschap dat straks van start gaat. Hopelijk hebt u genoten van deze reeks en de ‘trip down Memory Lane’ van de vroegere voetbalidolen. Zij zelf deden dat alvast wel, bleek uit de vele positieve reacties.
 2. Beslissing rond hoofddoekenvonnis uitgesteld door Brusselse regering, partijvoorzitters nemen voortouw
  Brussels Gewest

  Beslissing rond hoofddoe­ken­von­nis uitgesteld door Brusselse regering, partijvoor­zit­ters nemen voortouw

  De Brusselse regering heeft vandaag nog geen beslissing genomen rond het hoofddoekenvonnis. Minister-president Vervoort kondigde vorige week nochtans aan dat hij het dossier op de ministerraad van donderdagochtend zou willen tackelen. Door de afwezigheid van minister Maron stelt de regering haar beslissing uit, zo valt te horen op het kabinet-Vervoort. Ondertussen zijn het vooral de partijvoorzitters van de Franstalige regeringspartijen die tot een akkoord proberen te komen.