Op het Paleizenplein stond de politie klaar om in te grijpen indien er alsnog veel betogers op het Poelaertplein of aan het standbeeld van Leopold II zouden opdagen.
Volledig scherm
Op het Paleizenplein stond de politie klaar om in te grijpen indien er alsnog veel betogers op het Poelaertplein of aan het standbeeld van Leopold II zouden opdagen. © Dieter Nijs

Manifestatie tegen Justitie en politie verboden: agenten pakken drie personen op

BrusselDe Brusselse politie heeft zaterdagmiddag drie personen bestuurlijk aangehouden nadat ze de bevelen van de agenten om het Poelaertplein te verlaten niet opgevolgd hadden. Eerder had de stad Brussel een manifestatie tegen Justitie en de politie op dat plein verboden. Daarop gelasten de organisatoren de bijeenkomst af, maar enkele manifestanten daagden alsnog op.

 1. Je autoverzekering sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Je autoverze­ke­ring sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Een autoverzekering jarenlang bij dezelfde verzekeraar houden? Veel mensen doen het. Zelfs bij de aankoop van een nieuwe wagen stappen velen gewoontegetrouw naar hun eigen verzekeraar voor een nieuw voorstel. De strenge regeling om een contract over te dragen naar een andere verzekeraar schrikt af. Maar daar brengt een nieuw wetsvoorstel binnenkort misschien verandering in. Independer.be legt uit hoe je je autoverzekering kan overdragen en wat er in de toekomst zou kunnen veranderen.
 1. Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil
  Play

  Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil

 2. Zijn er ook versoepelingen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"
  Play

  Zijn er ook versoepe­lin­gen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"