Man gewond bij schietpartij

 1. “De straat op om aan plannen verkeersveiligheid te sleutelen, want daar gebeurt het”: stadsbewegingen smeden ‘Het Andere Atelier’
  Brussel

  “De straat op om aan plannen verkeers­vei­lig­heid te sleutelen, want daar gebeurt het”: stadsbewe­gin­gen smeden ‘Het Andere Atelier’

  Woensdag start met ‘Het Andere Atelier’ een ongezien initiatief rond verkeersveiligheid in Brussel, waarvoor drie burgerbewegingen de handen in elkaar slaan. Aanleiding is het nieuwe actieplan Verkeersveiligheid waar de Brusselse regering aan werkt. Parallel aan dat proces organiseert Het Andere Atelier een serie activiteiten om “het actieplan te verdiepen, verbreden en verbeelden”. “Het momentum is er, de urgentie moet volgen.”
 2. België moet Iraanse ‘stralingsstudent’ die als terrorist werd gezien schadevergoeding betalen: “Veel langer dan nodig onder schot gehouden.”
  Brussel

  België moet Iraanse ‘stralings­stu­dent’ die als terrorist werd gezien schadever­goe­ding betalen: “Veel langer dan nodig onder schot gehouden.”

  De Brusselse rechtbank van eerste aanleg heeft de Belgische Staat veroordeeld voor de behandeling van een Iraanse student. De Iraniër deed in juli 2016 in opdracht van Universiteit Gent onderzoek naar gsm-straling aan de hand van een jas vol draadjes in het centrum van Brussel. Omstaanders en vervolgens de politie zagen hem daardoor verkeerdelijk voor terrorist. Daarop werd hij gedurende uren onterecht onder schot gehouden door de politie. “Veel langer dan nodig”, aldus de rechtbank. Een deskundige zal nu bepalen welke schadevergoeding hij zal krijgen.
 1. Morgen vieren de Amerikanen Thanksgiving. Maar wat is dat?
  Play

  Morgen vieren de Amerikanen Thanksgi­ving. Maar wat is dat?

 2. André Hazes Junior wil deze Hedwig wel heel graag in zijn 'The Voice Senior'-team
  Play

  André Hazes Junior wil deze Hedwig wel heel graag in zijn 'The Voice Senior'-team