Brandweerlui onderzoeken in de woning hoe ze de man moeten losmaken.
Volledig scherm
Brandweerlui onderzoeken in de woning hoe ze de man moeten losmaken. © Brandweer Brussel

Man gekneld in keldergat

KoekelbergDe brandweerdienst moest woensdagmorgen om 3.20 uur uitrukken voor een wel zeer bijzondere interventie. In een woning in de Jetselaan in Koekelberg zat een man gekneld in een keldergat. Bij aankomst waren alleen zijn hoofd en een arm zichtbaar. 

 1. Aanvankelijk werden 22 cipiers vervolgd voor wantoestanden in de ‘horrorgevangenis’ van Vorst. Uiteindelijk werden er vijf veroordeeld: “U bent het beroep van penitentiair beambte onwaardig”
  PREMIUM
  Vorst

  Aanvanke­lijk werden 22 cipiers vervolgd voor wantoestan­den in de ‘horrorge­van­ge­nis’ van Vorst. Uiteinde­lijk werden er vijf veroor­deeld: “U bent het beroep van penitenti­air beambte onwaardig”

  Negen cipiers die in eerste aanleg nog werden veroordeeld voor hun rol bij de wanpraktijken die gebeurden in de gevangenis van Vorst, zijn in beroep vrijgesproken. Ook de directrice kreeg de vrijspraak nadat ze in eerste aanleg nog veroordeeld werd omdat ze een man met psychische problemen in de isoleercel had geplaatst. “Het is de enige beslissing die ze kon nemen met de middelen waarover zij beschikte”, aldus het hof van beroep. “De enige schuldige daarvoor is de Belgische Staat.” Uiteindelijk bleven van de 22 oorspronkelijk vervolgde cipiers er nog vijf over die veroordeeld werden. Ze kregen straffen van zes tot vijftien maanden cel met uitstel.
 2. Vinicius Lopes (RWDM) wil zich tonen in bekerduel met KSV Oudenaarde: “Klaar voor negentig minuten”
  voetbal beker van belgië

  Vinicius Lopes (RWDM) wil zich tonen in bekerduel met KSV Oudenaarde: “Klaar voor negentig minuten”

  De bekerwedstrijd tegen KSV Oudenaarde, actief in tweede nationale Vlaanderen, is voor RWDM geen ‘tussendoortje’. “We willen elke wedstrijd winnen. We gaan dus ook tegen Oudenaarde met onze sterkst mogelijke ploeg aantreden. De competitie heeft voorrang, maar we willen in de beker zover mogelijk doorstoten”, verklaart trainer Vincent Euvrard, na twee weken schorsing terug van kort weggeweest.