rv
Volledig scherm
© rv

Man die vrouw op metrosporen duwde, verschijnt woensdag voor raadkamer

BrusselDe man (23) die afgelopen vrijdag in het Brusselse metrostation Rogier een vrouw op de metrosporen duwde, verschijnt woensdag voor de Brusselse raadkamer. Daar wordt beslist of de twintiger in voorlopige hechtenis blijft. De man werd door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst voor poging doodslag. Zijn slachtoffer ontsnapte ternauwernood aan de dood.

 1. Vervoort maakt zich sterk dat uitvoeringsbesluiten van taxiplan in september klaar zijn
  Brussels Gewest

  Vervoort maakt zich sterk dat uitvoe­rings­be­slui­ten van taxiplan in september klaar zijn

  De ‘sparadraps’-ordonnantie, die het mogelijk maakt dat Uber-chauffeurs tijdelijk kunnen blijven werken in het Brussels Gewest, wordt met drie maanden verlengd tot 22 oktober. Dat kondigde minister-president Rudi Vervoort (PS) dinsdag in het Brussels parlement aan bij de bespreking van de taxi-ordonnantie. Hij maakt zich sterk dat de nodige uitvoeringsbesluiten in september klaar zijn “zodat de gehele hervorming van kracht kan worden voor het einde van de verlenging van de sparadraps-ordonnantie”.
 2. Brusselse sterrenchefs blikken in spanning vooruit op uitreiking Michelinsterren: “Een beetje zoals de rapporten op school”
  PREMIUM
  Brussel/Ganshoren

  Brusselse sterren­chefs blikken in spanning vooruit op uitreiking Michelin­ster­ren: “Een beetje zoals de rapporten op school”

  Maandag vindt de hoogmis van de gastronomische wereld opnieuw plaats: de uitreiking van de Michelinsterren. We meten de temperatuur op bij de Brusselse sterrenchefs Lionel Rigolet (Comme Chez Soi), Franco Spinelli (San Daniele), Giovanni Bruno (Senzanome) en Kevin Lejeune (La Canne en Ville). De Michelins blijven een belangrijke barometer, maar heiligmakend zijn ze nu ook weer niet, lijkt de algemene tendens. “Wie graag gaat tafelen, moet niet alleen op Michelin steunen, maar ook zelf op ontdekking gaan.”