Magasin 4
Volledig scherm
Magasin 4 © Marc Baert

Magasin 4 verlaat huidige locatie met 3 feestweekends

BrusselBegin februari verlaat Magasin 4 de huidige locatie op de Havenlaan, op de site van Allee Du Kaai. Als afsluiter staan er de komende drie weekends nog verschillende concerten op het programma.

 1. Nieuw monsterproces in aantocht: 124 personen en 4 firma’s betrokken bij ‘grootste drugsbende ooit’
  PREMIUM

  Nieuw monsterpro­ces in aantocht: 124 personen en 4 firma’s betrokken bij ‘grootste drugsbende ooit’

  Het federaal parket wil maar liefst 124 personen en 4 firma’s voor de rechter brengen in het onderzoek naar een criminele organisatie die op grote schaal cocaïne invoerde van Ecuador naar Europa. Het proces is een gevolg van het Sky ECC-onderzoek in Brussel, dat in oktober 2021 leidde tot 114 huiszoekingen waarbij 64 mensen werden opgepakt. Het wordt het grootste proces dat ooit in ons land heeft plaatsgevonden. En zeggen dat alles begon bij een futiel brandje in een Brusselse flat.
  Brussel
 1. 200 meter hoge windturbine van Barry Callebaut komt er dan tóch, ook Colruyt wil zesde exemplaar bouwen: “Lager dan dit worden ze niet meer”
  PREMIUM

  200 meter hoge windturbi­ne van Barry Callebaut komt er dan tóch, ook Colruyt wil zesde exemplaar bouwen: “Lager dan dit worden ze niet meer”

  Komt er een extra windturbine in de Krokumveldstraat op de grens tussen Halle en Pepingen? Als het van Eoly Energy, de groene energieproducent en -leverancier van Colruyt Group, afhangt wel. De windturbine is een uitbreiding op het reeds bestaande park van vijf windturbines van de supermarkt op Dassenveld. Ook de vergunning voor chocoladeproducent Barry Callebaut voor de bouw van een 200 meter hoge turbine werd nu dan toch goedgekeurd. “Windturbines zullen vanaf nu altijd zo hoog zijn”, klinkt het. Een situatieschets.
  Halle