Baert Marc
Volledig scherm
© Baert Marc

Maaltijdbezorgers krijgen geen uitzondering voor Autoloze Zondag

Brussels GewestDe maaltijdbezorgers van Deliveroo en Uber Eats die met een scooter doorheen de hoofdstad snorren, hebben geen algemene uitzondering gekregen voor de Autoloze Zondag, die dit weekend in Brussel plaatsvindt. Dat kaart vakbond ACV-CSC United Freelancers vrijdag aan.

  1. Waslijst positieve elementen, maar ex-hongerstaker Nezha (52) krijgt negatief advies in strijd voor regularisatie: “Als het moet, stop ik opnieuw met eten”
    PREMIUM
    Brussel

    Waslijst positieve elementen, maar ex-hongersta­ker Nezha (52) krijgt negatief advies in strijd voor regularisa­tie: “Als het moet, stop ik opnieuw met eten”

    Al twaalf jaar leeft de 52-jarige Nezha in ons land. Ze ontvluchtte Marokko om aan haar gewelddadige man te ontsnappen en belandde in het verenigingsleven in de hoofdstad. Ze heeft talloze jobs in het zwart op haar cv staan. Na twee maanden hongerstaking kreeg zij via haar advocate inzage in de status van haar regularisatiedossier. Haar advocate spreekt van een “staalhard dossier”, maar het voorlopig advies van de Dienst Vreemdelingenzaken is negatief.