De lokale handelaars uit de Marollen voerden actie tegen het 'anti-autobeleid'
Volledig scherm
De lokale handelaars uit de Marollen voerden actie tegen het 'anti-autobeleid' © BELGA

Lokale handelaars voeren actie aan Justitiepaleis: “Wij hebben auto nodig!”

BrusselZo’n 60-tal handelaars hebben zaterdagvoormiddag omstreeks 10 uur actie gevoerd aan het Justitiepaleis in Brussel. Ze protesteerden er tegen het autovrij maken van de helling naast het Justitiepaleis, en tegen het anti-autobeleid in het algemeen.

 1. Curator verdedigt nieuwe tentoonstelling Banksy: “Hij is niet tegen dit initiatief, maar hij verbiedt het ook niet”
  PREMIUM
  Brussel

  Curator verdedigt nieuwe tentoon­stel­ling Banksy: “Hij is niet tegen dit initiatief, maar hij verbiedt het ook niet”

  Opnieuw strijkt de wereldvermaarde streetartist Banksy neer in Brussel met een expo waarvoor hij nooit toestemming gaf. Deze keer gaat het om de tentoonstelling ‘Banksy, genius or vandal?’, die eerder al verschillende wereldsteden aandeed en al zo'n drie miljoen kunstenthousiastelingen wist te charmeren. Voor curator Alexander Nachkebiya is het geen probleem dat Banksy zelf geen fan is van betalende expo’s die zijn werken tentoonstellen. “Als hij dit soort tentoonstellingen koste wat kost wil vermijden, kan hij zijn kunst beter niet te koop stellen. Want zodra je dat doet, verlies je de controle erover.”
 2. Genoeg van Netflix? Deze fascinerende Brusselse arthousecinema’s heropenen weldra en zijn een bezoekje waard
  PREMIUM
  Brussel

  Genoeg van Netflix? Deze fascineren­de Brusselse arthousecinema’s heropenen weldra en zijn een bezoekje waard

  Fans van indiefilms, zet je schrap. Na maanden van vruchteloos grasduinen door het aanbod van streamingdiensten kunnen we ons vanaf 9 juni weer laten verrassen in de betere filmhuizen. Hoewel de hoofdstad de voorbije decennia heel wat iconische arthousecinema’s ter ziele zag gaan, blijft de stad het mekka voor de echte cinefiel. Daarom stellen we vier Brusselse cinema’s voor die tot de verbeelding spreken. Cinema Nova mocht in dit lijstje niet ontbreken. “Er zijn steeds minder tegendraadse cultuurtempels als de onze, maar ze worden wél nog gewaardeerd”, weet vrijwilligster Marie-Eve Cosemans.