Marie Samijn drong het Vlaams parlement binnen.
Volledig scherm
PREMIUM
Marie Samijn drong het Vlaams parlement binnen. © Vertommen

Leuvense Marie (27) krijgt werkstraf voor ongewenst bezoekje aan ambtswoning Jan Jambon

Leuven, BrusselDe Leuvense vrouw die in december binnendrong in het Errerahuis, de ambtswoning van minister-president Jan Jambon (N-VA), is veroordeeld tot een werkstraf van 100 uur voor diefstal. Zelf had ze vorige maand om de vrijspraak verzocht. “Dat is toch geen diefstal? Die spullen zijn betaald met belastingsgeld”, klonk het toen.

 1. Curieus Halle organiseert democratische wijndegustatie
  Halle

  Curieus Halle organi­seert democrati­sche wijnde­gusta­tie

  Afgelopen weekend organiseerde Curieus Halle voor de zevende keer een democratische wijndegustatie. Met het initiatief wil de vereniging zoveel mogelijk mensen echte eindejaarsfeesten met klassewijnen bezorgen, ook wie het momenteel iets minder breed heeft. “Wijn wordt in deze dure tijden met stijgende energieprijzen meer en meer een luxeproduct, nochtans is het haast essentieel op een klassieke feesttafel”, aldus Arno Pirolo van Curieus Halle. “Al onze wijnen zijn bijzonder toegankelijk en democratisch geprijsd, zodat niemand zichzelf flesje wijn moet ontzeggen. Er waren dan ook veel aanwezigen die kwamen proeven en een fles mee namen naar huis.” De partner waarmee Curieus ook dit jaar in zee ging, was wijnhandel Belvino.be uit Halle.
 1. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.
 2. Leuvense Marie (27) die tijdens betoging ambtswoning van Jambon binnenwandelde riskeert werkstraf of enkelband: “Ik wilde gewoon iemand spreken die de touwtjes in handen had”
  PREMIUM
  Brussel/Leuven

  Leuvense Marie (27) die tijdens betoging ambtswo­ning van Jambon binnenwan­del­de riskeert werkstraf of enkelband: “Ik wilde gewoon iemand spreken die de touwtjes in handen had”

  De Leuvense vrouw die in december binnendrong in het Errerahuis riskeert een werkstraf van 120 uur of elektronisch toezicht gedurende 10 maanden. Zelf snapt ze niet dat ze vervolgd wordt voor externe hacking en diefstal met geweld. “Dat waren zaken die met belastinggeld betaald zijn. Hoe kan dat nu diefstal zijn”, klonk het in de rechtbank.
 3. Indringster ambtswoning Jambon riskeert mogelijk vijf tot tien jaar: “Ik vlieg toch de cel niet in omdat ik daar een beetje op een laptop schreef?”
  PREMIUM
  LEUVEN/BRUSSEL

  Indring­ster ambtswo­ning Jambon riskeert mogelijk vijf tot tien jaar: “Ik vlieg toch de cel niet in omdat ik daar een beetje op een laptop schreef?”

  De Leuvense Marie Samijn (27), de vrouw die in december tijdens een geniepig bezoekje het coronabeleid aan de kaak stelde in de ambtswoning van Jan Jambon (N-VA), moet zich voor haar passage in het Errerahuis dan toch verantwoorden in de correctionele rechtbank van Brussel. “Wat die duw aan de conciërge betreft: ik ben een vreedzaam persoon en zou nooit iemand duwen.”