Schooldirecteur Christian Watterman heeft de leerkrachten gesanctioneerd.
Volledig scherm
Schooldirecteur Christian Watterman heeft de leerkrachten gesanctioneerd. © Marc Baert

Leraars gesanctioneerd voor illegale schoolreis naar Turkije

VorstDe twee leraars van een middelbare school in Vorst die een schoolreis naar Istanboel hadden georganiseerd, hebben een disciplinaire sanctie gekregen. Dat heeft Christian Watterman, de directeur van de school La Cime, woensdag meegedeeld. Over de aard van de sanctie werd geen mededeling gedaan.

 1. Capaciteitstarief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?
  Energie

  Capaci­teits­ta­rief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?

  Volgend jaar treedt het capaciteitstarief in werking: de netkosten van je elektriciteit zullen berekend worden op basis van je piekverbruik. Het hoogste stroomverbruik dat je iedere maand tijdens één kwartier optekent, bepaalt dan het zogenaamde capaciteitstarief. Je digitale meter zal die gegevens registreren. Maar wat verandert er als je nog steeds een klassieke, analoge meter hebt? En betaal je meer of minder als je een digitale meter hebt? Mijnenergie.be zocht het uit.
 2. Directeur van school die illegale schoolreis organiseerde: “Als die leerkrachten spijt tonen, wil ik ze een tweede kans geven”
  PREMIUM
  Vorst

  Directeur van school die illegale schoolreis organiseer­de: “Als die leerkrach­ten spijt tonen, wil ik ze een tweede kans geven”

  De directeur van de middelbare school La Cime in Vorst spreekt klare taal: de twee leerkrachten die ondanks het reisverbod tijdens de paasvakantie met 12 leerlingen naar Turkije zijn getrokken voor een schoolreis, zijn hun boekje te buiten gegaan. Maar de leerkrachten leveren al jarenlang goed werk, klinkt het, en de directeur sluit niet uit dat het duo na dit schooljaar gewoon kan aanblijven. “Ze hebben zich door hun emoties laten leiden.”
 1. Expo rond striptekenaar Charel Cambré landt in Brussel: “Mijn werk heeft soms een kritische ondertoon, maar het moet vooral plezant blijven”
  PREMIUM
  Brussel

  Expo rond stripteke­naar Charel Cambré landt in Brussel: “Mijn werk heeft soms een kritische ondertoon, maar het moet vooral plezant blijven”

  Een succesvolle spin-off van Suske en Wiske, tientallen albums rond het koningshuis en honderden karikaturen en cartoons: het is maar een greep uit het veelzijdig oeuvre van Charel Cambré, de Kempenaar die vorig jaar met de Bronzen Adhemar Vlaanderens belangrijkste stripbekroning in de wacht sleepte. Sinds vandaag loopt daarom de brede overzichtsexpo ‘In het hoofd van Charel Cambré’ in het Stripmuseum in Brussel. Een primeur. “Van het koningshuis heb ik nog geen reactie ontvangen, maar naar het schijnt kunnen ze wel lachen met mijn werk.”