Het Koninklijk Legermuseum zal na 2026 wellicht een aantal van zijn stukken verhuizen uit Brussel.
Volledig scherm
Het Koninklijk Legermuseum zal na 2026 wellicht een aantal van zijn stukken verhuizen uit Brussel. © Marc Baert

Legermuseum is toe aan reorganisatie: “We moeten keuzes maken”

BrusselHet Koninklijk Legermuseum zal na 2026 wellicht een aantal van zijn stukken verhuizen uit Brussel. Volgens Michel Jaupart, directeur van het War Heritage Institute, gaat het enkel om stukken die geen link hebben met militair erfgoed. “Onze missie blijft militaire geschiedenis tentoonstellen.”

 1. Brussel gaat deze week van start met vaccinatie dak- en thuisloze mensen: “Misschien onverwacht, maar een deel is zeker enthousiast”
  PREMIUM
  Brussels Gewest

  Brussel gaat deze week van start met vaccinatie dak- en thuisloze mensen: “Misschien onverwacht, maar een deel is zeker enthousi­ast”

  In de loop van deze week gaat Brussel van start met de vaccinatie van dak- en thuislozen. Het Gewest mikt over een periode van een viertal maanden op een totaal van 5.000 prikjes met het Johnson & Johnson-vaccin, waarvan slechts één dosis zou moeten volstaan om beschermd te zijn tegen covid-19. Opvallend: ondanks het vermeende wantrouwen van deze kwetsbare groep tegenover de overheid, verwacht Bruss'help-directeur François Bertrand dezelfde tendensen als bij de algemene bevolking: “Een mix van vaccinscepsis en mensen die het vaccin als bescherming zien.”
 2. Internetbedrijf riskeert zware boete voor weigeren tot medewerking met gerecht
  Brussel

  Internetbe­drijf riskeert zware boete voor weigeren tot medewer­king met gerecht

  De Brusselse correctionele rechtbank heeft maandag nog geen vonnis geveld in het proces tegen een Frans internetbedrijf. Dat zal pas op 31 mei gebeuren. Het parket Halle-Vilvoorde had een geldboete van 80.000 euro gevorderd tegen het bedrijf, omdat het gegevens die belangrijk zijn voor een gerechtelijk onderzoek, niet wil vrijgeven. Bovendien eiste het parket een dwangsom van 1.000 euro per dag dat het bedrijf die gegevens niet vrijgeeft. Het bedrijf zelf liet verstek gaan.
 3. Indrukwekkende renovatie van Gentse burgerwoning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”
  Livios

  Indrukwek­ken­de renovatie van Gentse burgerwo­ning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”

  Liselore en Peter wonen in een ruime burgerwoning in Gentbrugge. Samen met hun vijf kinderen vormen ze een nieuw samengesteld gezin. De halfopen woning dateert uit 1954 en was dus niet alleen aan renovatie, maar ook aan uitbreiding toe. De oude veranda aan de achterkant van de woning ruimde plaats voor een volledig nieuwe aanbouw met leefkeuken en maximaal contact met de tuin. Bouwsite Livios mocht het resultaat bekijken.
 4. Duizenden Vlamingen gevaccineerd in Brussels Gewest met valse postcode: “We onderzoeken of ze kunnen beboet worden”
  Brussels Gewest

  Duizenden Vlamingen gevacci­neerd in Brussels Gewest met valse postcode: “We onderzoe­ken of ze kunnen beboet worden”

  In het Brusselse Gewest heeft de vaccinatieteller de kaap van de 500.000 toegediende vaccins gerond. In totaal gaat het om 506.399 dosissen. Tegelijkertijd raakte bekend dat duizenden Vlamingen zich - ten onrechte uiteraard - de afgelopen weken in Brussel hebben laten vaccineren. Door een achterpoortje in het registratiesysteem konden ze frauderen bij hun inschrijving.
 1. 106-jarige Valdemar slaat 17 jaar jongere vrouw aan de haak in rusthuis
  Play

  106-jarige Valdemar slaat 17 jaar jongere vrouw aan de haak in rusthuis

 2. Hond houdt toeristen voor de gek
  Play

  Hond houdt toeristen voor de gek