De leerkracht toonde volgens het gemeentebestuur een ongepaste cartoon.
Volledig scherm
De leerkracht toonde volgens het gemeentebestuur een ongepaste cartoon. © RV

Leerkracht geschorst omdat hij blote Mohammed-cartoon toonde in de klas

Sint-Jans-MolenbeekEen leerkracht van de Molenbeekse basisschool Ecole 11 is geschorst omdat hij in de les een ongepaste cartoon toonde. Dat bevestigt het kabinet van burgemeester Catherine Moureaux (PS). De leraar toonde een spotprent van de profeet Mohammed, die naakt was afgebeeld. “De naaktheid was het probleem, niét de figuur. Je toont geen naakte tekeningen aan kinderen van 11.”

  1. Beveiligingsbedrijf G4S geeft brand- en techniektraining aan ambulanciers. “In het Europees Parlement doen we ongeveer 200 medische interventies per jaar.”
    Brussel

    Beveili­gings­be­drijf G4S geeft brand- en techniek­trai­ning aan ambulan­ciers. “In het Europees Parlement doen we ongeveer 200 medische interven­ties per jaar.”

    Beveiligingsbedrijf G4S geeft brand- en techniektraining aan ambulanciers in hun team van Safety Guards. Die worden specifiek ingezet om in noodsituaties eerste hulp te verlenen. “Ambulanciers beschikken al over een groot deel van de noodzakelijke vaardigheden om Safety Guard te worden en kunnen daarnaast ook als ambulancier aan de slag blijven”, zegt Amaury Sauer, contract manager G4S bij het Europees parlement. “Op dit moment zijn we op zoek naar nieuwe ambulanciers, onder andere voor interventies in het Europees Parlement. De ambulanciers krijgen een aangepaste brand- en techniekopleiding na hun aanwerving.”