Baert Marc
Volledig scherm
© Baert Marc

Leefmilieu Brussel kreeg vorig jaar 83 klachten over dierenmishandeling

Brussels GewestLeefmilieu Brussel heeft vorig jaar 83 klachten gekregen over dierenmishandeling in het Brussels gewest. Er werden tientallen dieren in beslag genomen.

 1. Indringster ambtswoning Jambon riskeert mogelijk vijf tot tien jaar: “Ik vlieg toch de cel niet in omdat ik daar een beetje op een laptop schreef?”
  PREMIUM
  LEUVEN/BRUSSEL

  Indring­ster ambtswo­ning Jambon riskeert mogelijk vijf tot tien jaar: “Ik vlieg toch de cel niet in omdat ik daar een beetje op een laptop schreef?”

  De Leuvense Marie Samijn (27), de vrouw die in december tijdens een geniepig bezoekje het coronabeleid aan de kaak stelde in de ambtswoning van Jan Jambon (N-VA), moet zich voor haar passage in het Errerahuis dan toch verantwoorden in de correctionele rechtbank van Brussel. “Wat die duw aan de conciërge betreft: ik ben een vreedzaam persoon en zou nooit iemand duwen.”
 2. Vervoort maakt zich sterk dat uitvoeringsbesluiten van taxiplan in september klaar zijn
  Brussels Gewest

  Vervoort maakt zich sterk dat uitvoe­rings­be­slui­ten van taxiplan in september klaar zijn

  De ‘sparadraps’-ordonnantie, die het mogelijk maakt dat Uber-chauffeurs tijdelijk kunnen blijven werken in het Brussels Gewest, wordt met drie maanden verlengd tot 22 oktober. Dat kondigde minister-president Rudi Vervoort (PS) dinsdag in het Brussels parlement aan bij de bespreking van de taxi-ordonnantie. Hij maakt zich sterk dat de nodige uitvoeringsbesluiten in september klaar zijn “zodat de gehele hervorming van kracht kan worden voor het einde van de verlenging van de sparadraps-ordonnantie”.