Café La Rose Blanche: Pavlos en Kostas Karassavidis
Volledig scherm
Café La Rose Blanche: Pavlos en Kostas Karassavidis © Baert Marc

‘La Rose Blanche’, al 50 jaar Grieks volkscafé in hartje Molenbeek: “Mensen vinden hier rust en een goed gesprek”

Weinig mensen weten het, maar op steenworp van de Sint-Jan-De-Doperkerk staat een ander Molenbeeks monument. Al sinds 1973 jaar wordt de hoek op de Steenweg op Merchtem er bezet door ‘La Rose Blanche’, het café van de broers Kostas en Pavlos Karassavidis, nu allebei kranige zeventigers. Het café is zo een begrip in de buurt, dat het zijn eigen documentaire kreeg.

0 reacties

 1. Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Een foundation- of lipstickvlek op je lievelingstas? Wat je ook doet, ga de vlek niet met water te lijf! Zo maak je de schade alleen maar groter. Ook dure wondermiddeltjes hoef je niet in huis te halen. Dé ideale bondgenoot bij lastige vlekken op je leren tas is goedkoper dan je denkt. Meer zelfs, je hebt het vast in huis. Vaseline is afkomstig van petroleum en slaagt er daarom als geen ander in om vuildeeltjes te capteren zodat je ze makkelijk kan verwijderen. Smeer een royale hoeveelheid van de klassieker op de make-up vlek. Laat even inwerken en verwijder het goedje met een vochtige doek. Herhaal indien nodig. Laat de crème een vette glans na op je handtas? Wrijf het overtollige vet weg met een beetje milde detergent op een zachte doek.
 1. Krijgt Brusselaar er straks 250 voetbalvelden aan groen bij? Meerderheidspartijen en N-VA vragen om Koninklijk Park van Laken te openen voor publiek
  Laken

  Krijgt Brusselaar er straks 250 voetbalvel­den aan groen bij? Meerder­heids­par­tij­en en N-VA vragen om Koninklijk Park van Laken te openen voor publiek

  De Brusselse meerderheidspartijen aan Nederlandstalige kant hebben een ontwerpresolutie ingediend voor de gedeeltelijke openstelling van het Koninklijk Park van Laken voor het publiek. Volgens one.brussels, Groen en Open Vld leeft de vraag om het park te openen voor het publiek al langer onder de Brusselaars. Ook oppositiepartij N-VA ziet het voorstel zitten.
 1. Ziekenhuizen slaan alarm: "We komen in derde golf terecht"
  Play

  Ziekenhui­zen slaan alarm: "We komen in derde golf terecht"

 2. Ouders verongeluk­te Loes: “We hebben de chauffeur vastgepakt, het is zijn schuld niet"
  Play

  Ouders verongeluk­te Loes: “We hebben de chauffeur vastgepakt, het is zijn schuld niet"