La Boum 4 verloopt kalm op Flageyplein in Elsene
Volledig scherm
La Boum 4 verloopt kalm op Flageyplein in Elsene © Marc Baert

La Boum van XXL naar XXS

brusselWie vreesde voor La Boum 4 is er aan voor de moeite. Vandaag was afspraak op het Flageyplein maar slechts en vijftigtal La Boumers en de organisator daagden op. Het weer roept nu ook niet bepaald op tot feeststemming. Toch is het er een gezellige ongedwongen bedoening.

 1. Voormalig Vlaams Parlementslid pas in april voor rechter voor vernietigen bewijsmateriaal in moordonderzoek
  Linkebeek, Brussel

  Voormalig Vlaams Parlements­lid pas in april voor rechter voor vernieti­gen bewijsmate­ri­aal in moordonder­zoek

  De correctionele rechtbank van Brussel heeft woensdag het proces tegen voormalig Vlaams Parlementslid Christian Van Eyken en zijn echtgenote Sylvia Boigelot wegens vernietigen van bewijsmateriaal uitgesteld. De verdediging verzocht om uitstel gezien het dossier van de moord op Marc Dellea, dat gekoppeld aan deze zaak, nog in behandeling is bij het hof van beroep van Bergen. De zaak werd uitgesteld tot 25 april 2022.
 2. Organisator La Boum Test reageert op afblazen event: “Uitgesteld naar dag met beter weer”

  Organisa­tor La Boum Test reageert op afblazen event: “Uitgesteld naar dag met beter weer”

  Het collectief L'abîme, dat begin mei in het Ter Kamerenbos zonder toelating het evenement La Boum 2 organiseerde, ziet af van de organisatie van La Boum Test, een nieuw evenement dat normaal gezien vandaag in het Ter Kamerenbos zou plaatsvinden. Dat heeft het collectief gisteren laten weten via Facebook. De organisator reageerde vanavond voor het eerst voor de camera’s van VTM NIEUWS en liet weten dat het event uitgesteld werd naar een dag met beter weer.
 3. RECONSTRUCTIE. Hoe La Boum 2 opnieuw ontaardde in een veldslag
  PREMIUM
  Brussel

  RECONSTRUC­TIE. Hoe La Boum 2 opnieuw ontaardde in een veldslag

  “Waar is dat feestje? Hier is dat feestje.” Op de weide tussen duizenden dansende jongeren zonder mondmasker. Bij de brandstapel waar selfies genomen worden. Tussen het traangas en het waterkanon. Het Brusselse Ter Kamerenbos werd voor de tweede keer een slagveld na het illegale evenement La Boum 2. Een vredevol anti-maatregelenfeest dat eindigde in een regen van rookbommen, traangas en takken. Niet toevallig. Want een blik achter de (smartphone-)schermen van de relschoppers leert hoe ze waren voorbereid. En intussen staat het volgende ‘feestje’ al gepland. Reconstructie van La Boum 2.