La Boum 2.
Volledig scherm
La Boum 2. © Marc Baert

La Boum kondigt nieuwe editie aan: “Deze keer is het geen grap”

BrusselDe organisatoren van La Boum hebben een nieuwe editie van het (nep)festival aangekondigd. “Deze keer is het geen grap”, laten ze weten via sociale media.

 1. Marc (57) heeft twee prothesen en maakt binnenkort een parachutesprong, een primeur in België: “Als mijn benen niet waren geamputeerd, was ik er nu niet meer”
  PREMIUM
  Brussel

  Marc (57) heeft twee prothesen en maakt binnenkort een parachute­sprong, een primeur in België: “Als mijn benen niet waren geampu­teerd, was ik er nu niet meer”

  Marc Goedgezelschap (57) uit Brussel zal zich op 1 november aan een parachutesprong wagen van op 4.000 meter hoogte. Niet de eerste waaghals die uit een vliegtuig springt, zou je denken maar Marc zit in een bijzondere situatie. Na een slopende strijd tegen een ziekte en een zware revalidatieperiode, wil hij alles uit het leven halen. Marcs wilskracht is alvast bewonderenswaardig volgens zijn vaatchirurg en topdokter Dimitri Aerden: “Het heeft niet veel gescheeld of Marc was er niet meer, hij heeft keihard gevochten.”
 2. Plechtigheid naar aanleiding van 50-jarig bestaan Directie speciale eenheden
  Brussel

  Plechtig­heid naar aanleiding van 50-jarig bestaan Directie speciale eenheden

  De Directie van de speciale eenheden (DSU), een elite-eenheid die gespecialiseerde ondersteuningsopdrachten uitvoert wanneer andere politiemiddelen niet meer volstaan, viert dit jaar haar 50-jarig bestaan. De verjaardag van een van de meest tot de verbeelding sprekende eenheden van de Federale Politie mocht uiteraard niet onopgemerkt voorbijgaan. Naast verschillende diverse activiteiten doorheen het jaar, werd het feestjaar donderdagmiddag afgesloten met een plechtigheid in het bijzijn van Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) en Koning Filip. Tijdens een dynamische demonstratie overhandigde hij een nieuwe vaandel aan de directie.