Een archiefbeeld van La Boum 2.
Volledig scherm
Een archiefbeeld van La Boum 2. © Marc Baert

La Boum dreigt elk weekend van oktober ‘besmettingsfeest’ te organiseren als Brussel Covid Safe Ticket invoert: “Zo raken we aan coronaherstelbewijs”

BrusselDe organisatoren van La Boum laten weten dat ze niet opgezet zijn met de coronapas die Brussel vanaf oktober wil invoeren. Ze dreigen ermee elke zaterdag van oktober een besmettingsfeest te organiseren als dat gebeurt. De burgemeester van Elsene Christos Doulkeridis (Ecolo) zegt dat niet zomaar te accepteren. Ook infectiologe Erika Vlieghe reageert vol onbegrip. “Dit is zeer onverstandig.”

  1. Getuigen van Jehova buiten vervolging gesteld in onderzoek naar misbruik minderjarigen
    Brussel

    Getuigen van Jehova buiten vervolging gesteld in onderzoek naar misbruik minderjari­gen

    De Brusselse raadkamer heeft de vzw Christelijke Gemeente van Jehovah’s Getuigen buiten vervolging gesteld in het onderzoek van het federaal parket naar seksueel misbruik van minderjarigen. Dat meldt Sudpresse en het nieuws wordt bevestigd door de advocaat van de vzw, meester Dimitri de Béco. Het onderzoek was begonnen nadat het sekteobservatorium IACSSO, een onafhankelijk centrum van de overheidsdienst Justitie, eind 2018 aan de alarmbel had getrokken.