Korpschef Frédéric Dauphin verlaat de politiezone Brussel-Noord.
Volledig scherm
Korpschef Frédéric Dauphin verlaat de politiezone Brussel-Noord. © Marc Baert

Korpschef Frédéric Dauphin verlaat politiezone Brussel Noord

Schaarbeek, Evere, Sint-Joost-ten-NodeHoofdcommissaris Frédéric Dauphin neemt na de zomer ontslag als korpschef van de lokale politiezone Brussel Noord (Schaarbeek/Evere/Sint-Joost-ten-Node) en gaat aan de slag bij de Algemene Inspectie. “Hij werd soms beschouwd als een atypische korpschef, maar Frédéric Dauphin heeft de relatie van de politie met alle geledingen van de samenleving verbeterd”, zegt de Schaarbeekse burgemeester Cecile Jodogne. 

 1. ‘Soirée Zuur’ zwaait met fanfares crowdfundingsactie voor Brusselse horeca uit
  PREMIUM
  Brussels Gewest

  ‘Soirée Zuur’ zwaait met fanfares crowdfun­dings­ac­tie voor Brusselse horeca uit

  Op zo’n drie maanden tijd bracht de crowdfundingsactie ‘Zuur’ 683.000 euro in het laatje van 82 Brusselse horecazaken. Vrijdag sluit Growfunding de actie feestelijk af met fanfares in de Brusselse binnenstad en wordt het Zuur-bier uitgedeeld aan iedereen die de Brusselse cafés steunde tijdens de donkere sluitingsmaanden. “De actie heeft een nood die onder veel cafégangers leefde concreet gemaakt.”
 2. Protestactie tegen nieuwe tram Neder-over-Heembeek: “Lijkt wel spelletje om inwoners te dwarsbomen”
  PREMIUM
  Neder-Over-Heembeek

  Protestac­tie tegen nieuwe tram Ne­der-over-Heem­beek: “Lijkt wel spelletje om inwoners te dwarsbomen”

  Bewoners van Neder-over-Heembeek protesteerden zaterdag tegen een nieuwe tramlijn in hun buurt. Ze willen niet dat de nieuwe lijn door de smalle straatjes in de wijk rijdt. Dat zou te veel parkeerplaatsen kosten en slecht zijn voor ondernemers, zo vrezen de actievoerders. “Het is gekkenwerk om zo’n zwaar voertuig door straatjes met crèches en peutertuinen te laten rijden.”
 3. Ex-parlementslid Van Eyken mag gevangenis verlaten na veroordeling voor moord: “Ik laat het hier niet bij. Er zijn nog mogelijkheden”
  Play
  Brussel, Drogenbos

  Ex-parlements­lid Van Eyken mag gevangenis verlaten na veroorde­ling voor moord: “Ik laat het hier niet bij. Er zijn nog mogelijkhe­den”

  Gewezen parlementslid Christian Van Eyken en zijn echtgenote Sylvia Boigelot, allebei tot tweemaal toe veroordeeld voor de moord op haar eerste man, hebben vanavond de gevangenis mogen verlaten. Het Hof van Cassatie heeft het arrest rond hun veroordeling gedeeltelijk verworpen. “Ik ga mijn nieuwe proces niet ontlopen”, klonk het na zijn vrijlating.