Flo Windey: Poelaartplein
Volledig scherm
Flo Windey: Poelaartplein © Baert Marc

Koning Filip bezoekt Ordes van Advocaten in justitiepaleis

Hoog bezoek in het justitiepaleis woensdagmiddag. Koning Filip bracht er een bezoek aan de Nederlandse Orde van Advocaten bij de Balie te Brussel (NOAB) en de Ordre français des avocats du barreau de Bruxelles. Aanleiding van het bezoek was de 35ste verjaardag van beide advocatenordes. Die vormden tot in 1984 één enkele advocatenorde maar besloten toen uiteen te gaan. 

 1. Jaarverslag Brussels Observatorium voor Preventie en Veiligheid: stijging van fiets- en gauwdiefstallen, meer aangiftes van seksueel geweld
  Brussels Gewest

  Jaarver­slag Brussels Observato­ri­um voor Preventie en Veiligheid: stijging van fiets- en gauwdief­stal­len, meer aangiftes van seksueel geweld

  Voor het Brussels Observatorium Preventie en Veiligheid blijven twee fenomenen een zorgwekkende evolutie op korte en lange termijn vertonen: fietsdiefstallen en gauwdiefstallen. Dat stelt het in zijn jaarverslag over 2019. Een andere belangrijke trend is de toename van de gemelde gevallen van seksueel geweld (+30% tussen 2015 en 2019). Een sterke evolutie die doet vermoeden dat slachtoffers steeds vaker geneigd zijn om een klacht in te dienen naar aanleiding van dit soort misdrijven, staat in het verslag.
 1. Brusselse festivals wachten quasi unisono overheidsrichtlijnen af: “Er ligt maar één scenario op tafel”
  PREMIUM
  Brussel

  Brusselse festivals wachten quasi unisono overheids­richt­lij­nen af: “Er ligt maar één scenario op tafel”

  De zomer van 2021 moet ook in de hoofdstad de terugkeer van zorgeloze zomerfestivals inluiden, maar als er één ding is dat 2020 ons heeft geleerd is het wel dat niets nog zeker is. De Brusselse festivals klinken dan ook realistisch als het op hun slaagkansen voor 2021 aankomt. We leggen ons oor te luister bij Couleur Café, Brussels Summer Festival, Boterhammen in het Park en Feeërieën.
 1. Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama
  Play

  Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama

 2. Een 300 jaar oude eik verplaatsen door een stad? Dat doe je zo
  Play

  Een 300 jaar oude eik verplaat­sen door een stad? Dat doe je zo