Fietskoerier in Brussel.
Volledig scherm
Fietskoerier in Brussel. © Marc Baert

“Koeriers hebben gemiddeld precairdere jobs”, blijkt uit VUB-onderzoek bij 170 Brusselse maaltijdkoeriers

Brussels GewestUit een grootschalig onderzoek van onderzoekers van de Vrije Universiteit Brussel blijkt dat maaltijdkoeriers in Brussel precairdere jobs hebben dan andere werknemers. “Dat komt door hun onzekere contracten, de lange en onregelmatige werkuren, het gebrek aan sociale zekerheid en de gemiddeld lage en onstabiele lonen", klinkt het. Daardoor zitten maaltijdkoeriers ook vaker slechter in hun vel.

 1. Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangende zon: wie is er dan aansprakelijk?
  Independer

  Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangen­de zon: wie is er dan aansprake­lijk?

  Deze week mogen we flink wat zon verwachten. Dat doet deugd, maar het levert ook extra risico's op wanneer je de baan op moet. Immers, de zon hangt tijdens de winterperiode laag, wat de zichtbaarheid tijdens het autorijden serieus bemoeilijkt. Een kop-staartbotsing is dan snel gebeurd. Bepalen wie aansprakelijk is voor de schade kan dan moeilijk zijn. Independer.be zet daarom vier mogelijke botsingen - en hun gevolgen - op een rij.
 2. Geen centrummanager meer wegens te duur, maar wie kan Halle nu wel in verf zetten als winkelstad? “Waarom geen promo op de lijnbussen? Dan zien ze in Aalst en Ninove ook al hoe geweldig het hier is”
  PREMIUM
  Halle

  Geen centrumma­na­ger meer wegens te duur, maar wie kan Halle nu wel in verf zetten als winkelstad? “Waarom geen promo op de lijnbussen? Dan zien ze in Aalst en Ninove ook al hoe geweldig het hier is”

  Halle zet de samenwerking met de centrummanager stop. CityD-Wes Group moest twee jaar geleden het winkelgebeuren uit het slop halen maar het stadsbestuur werft nu zelf een extra medewerker aan. Waarom gaat Halle niet meer verder met de centrummanager? En hoe moet de stad de concurrentie aangaan met grote winkelcentra en steden? “Halle is een bruisende stad en dat moeten we heel breed durven promoten”, zegt schepen van Lokale Economie Johan Servé (Vooruit).
 1. Harmonie en fanfare serveerden filmmuziek in 't Vondel
  Halle

  Harmonie en fanfare serveerden filmmuziek in 't Vondel

  De Koninklijke Harmonie Sinte-Cecilia en de Koninklijke Sint-Martinusfanfare van Halle stonden voor de tweede keer samen op het podium. Deze keer vulden ze CC’t Vondel met een concert vol filmmuziek. James Bond, Kuifje, Ratatouille, Tarzan en andere helden waren van de partij. Blikvangers in het tweede deel waren Guardians of the Galaxy, fragmenten uit de musical Daens van Dirk Brossé en Atlas van Coldplay. De Pirates of the Caribbean zorgden voor een stevige afsluiter. Voor de gelegenheid stond het vijftigkoppige orkest onder leiding van gastdirigent Jan Huysentruyt. Beide verenigingen zijn binnenkort opnieuw te horen tijdens de aperitiefconcerten op de Grote Markt van Halle: de fanfare op zondag 14 mei om 11 uur en de harmonie op zaterdag 27 mei om 19 uur. Wie graag wil meespelen, kan contact nemen via info@khhalle.be en sintmartinusfanfare@hotmail.com.